Ferie sommer og vinter

You are currently viewing Ferie sommer og vinter

”Jeg går ud af mit gode skind, hvis vi ikke kommer på ferie i år.” Det er min datter, der råber højt. Vi har lige haft en stor diskussion om det her ved frokostbordet. Hun er helt vild. Vi har sagt, at det muligvis ikke bliver til en ferie igen i år. Økonomien er meget stram. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at der kan blive til en bilferie. Måske til Jylland. Sådan noget med at leje et sommerhus i en uges tid.

Norge og Kroatien

Hun har givet os meget skæld ud for ikke at holde, hvad vi lovede: ”I lovede jo, at vi nok skulle komme på skiferie i Norge i år – det blev ikke til noget. Og den ferie med camping i Kroatien, som vi havde planlagt sidste år, blev jo også aflyst, så, hvorfor ikke?”

Hun forstår ikke, at efter mange måneder, hvor vi ikke har arbejdet så meget, som vi plejer, fordi virksomheden har været lukket, så er økonomien ikke helt til at vi kan komme afsted med den ro og mag, som vi gjorde for bare 2 år siden. Vi har forsøgt at forklare hende, at vi nok skal komme på ferie. Vi ved bare ikke, hvornår. Vi har jo først fået lov til at åbne virksomheden igen for få uger siden. Og det går faktisk ikke helt så godt, som vi havde håbet. Folk går ikke så meget på restaurant på hverdagene – og turisterne er ikke ankommet endnu. Så vi kan bare ikke forlade virksomheden og drage på en lang ferie med camping ved fx Gardasøen i flere uger.

Trælse nyheder

Vi er naturligvis kede af at måtte insistere på de lidt dårlige nyheder overfor hende. Men hun må altså finde sig i det. Vi er optimistiske om, at vi nok skal få godt gang i virksomheden igen snart. Vi må bare være tålmodige. Og det må hun også. Vi ved godt, at det ikke er så spændende at komme tilbage i klassen efter sommerferien, og ikke have en masse spændende oplevelser at fortælle til klassekammeraterne. Men den situation er hun jo ikke alene om at være i. Jeg ved fx fra hendes venindes mor, at de heller ikke skal på ferie i udlandet i år.

Kør selvferien

De har valgt – på forhånd – at blive hjemme i Danmark. De vil ikke løbe risikoen. De plejer også at tage på kør selv ferie til udlandet selv. Ikke som os, der bruger fly og de lokale transportmidler og lejer cykler. Venindens mor fortalte mig, at de sidste år havde været på en lille ferie på Fyn, og havde opdaget, at Danmark er et smukt land. Med mange små og sære historier at fortælle. Hun fortalte dog også, at hun også har mødt surmuleri fra sin datter, fordi de ikke skal til udlandet. Men sådan er det bare. Vi vil dog ikke undlade at undersøge mulighederne for at komme på en god udlandsferie lidt længere ude i fremtiden. Vi håber jo alle, at vi får bygget tilstrækkelig immunitet op her i løbet af sommeren. Så måske en ferie med camping i Italien, kan komme på tale til efteråret.