Bedste gave til benene

people exercising

Du kan godt lide at holde dig i form. Derfor løber eller cykler du hver morgen i mindst en halv times tid. Du kan mærke, at det hjælper din krop. Og du kan se, at i forhold til mange af dine jævnaldrende venner, så er du i meget bedre form end dem. De motionerer ikke så ofte, som du gør. I er pensionister. I mødes en gang om ugen til nogle timers hyggeligt spil kort. Bridge. I får en sludder og en drink. Det er sådan en rutine, I har udviklet. Men du er faktisk ved at være lidt træt af vennernes kærlige drillerier. Du bliver kaldt for ”energibundtet”. Grunden er jo, at du er meget energisk – fordi du er i form.

Temperamentet

Så her sidste onsdag, sprang du i luften over at blive kaldt for ”energibundtet” igen. Du begyndte at skælde vennerne ud. De blev noget forbløffede – og ja, det var ikke særligt pænt af dig. Men du forklarede dem, at du kunne kalde dem for dvaske og dovne, fordi de ikke gør noget for at holde deres krop i form. En af vennerne forstod, hvorfor du blev gal. Han forklarede dig, at det kunne jo godt være, at drilleriet bare udspringer af misundelse over, at du kan røre dig – uden at få ondt i benene. Du lyttede til, hvad din ven sagde. Og faldt til ro. I fik en god snak om det her med at træne og holde sig i form.

Recovery boots

Du fortalte dem, at du også får ondt i benene – især de dage, hvor du tager den lange cykeltur, hvor du skal op ad den der meget lange bakke. Der kommer virkeligt smerter i dine lægge. Selvfølgelig blev du spurgt om, hvorfor du udsætter dig selv for den pine. Dit svar var at forklare, at du har fundet et hjælpemiddel, som bevirker, at du ikke får ondt i benene i dagevis. Du har nemlig fået et par recovery boots fra Optimasport af din søn. Han er atlet og har brugt recovery boots i årevis.

En anden af dine venner spurgte ind til, hvad det er for nogle boots. Du fortalte ham, at det bare er sådan et par støvler, du trækker på benene og slår til. Inde i støvlerne ligger der nogle kamre, der næsten fungerer som om, at de giver massage. Det får blodcirkulationen til at strømme – og dermed bliver de affaldsstoffer, der produceres af kroppen under træningen hurtigere fjernet. Det betyder, at smerten eller ømheden i læggene forsvinder. Det er nemlig affaldsstofferne, der fremkalder følelsen af ømme og smertende ben.

Du sagde faktisk til dine venner, at de kunne få lov til at prøve dine recovery boots, hvis de lige ville tage sig lidt sammen og begynde at træne lidt. Jo, det kan være lidt smertefuldt at træne i jeres alder. Men ingen siger, at I behøver at overdrive. Og kommer der smerter, så er et par recovery boots altså ikke den store investering. Tværtimod. De er en god investering, fordi de hjælper jer til at holde jer i form.