Boligforbedringer og Lånemuligheder

You are currently viewing Boligforbedringer og Lånemuligheder
  • Post author:

Hvis du bor i egen bolig og som de fleste andre ikke har et totalrenoveret hus, så kan det være en fordel at se nærmere på hvilke muligheder du har for at lave forbedringer af boligen, og i særdeleshed er det de seneste år blevet moderne at se på hvad man kan lave af energiforbedringer, som giver dig en mindre varmeregning.

Nogle af de områder man skal kigge på først, er hvorvidt man har den rigtige isolering af både tag og vægge, men samtidig så kan noget som vinduer også være med til at stjæle mange af dine varmekroner hver eneste år.

Hvad skal udskiftes?

Det vigtigste for dig, er at få udpeget de steder hvor du har det største tab af varme og dermed de største syndere i forhold til at holde en fornuftig varmeregning om vinteren. Hvis du selv tager et kig på vinduerne vil du hurtigt kunne danne dig et blik af, om det er nødvendigt at få nye vinduer eller om det ikke er her der er behov for forbedringer. Hvis du ikke selv kan mærke om det trækker gennem vinduet, så kan du sætte et stearinlys foran, hvorefter du vil kunne se om det blafrer mere end normalt.

Når det kommer til hulmursisolering, så er det mere vanskeligt at finde ud af præcist hvor problemet opstår og hvor meget varme man mister gennem væggen. I og med at der ikke opstår synlige skrammer og træk gennem muren, så vil det være fordelagtigt at få foretaget termografi hvis du har tvivl. Med termografi vil du få et varmebillede af væggen og kan derved se om der afgives uhensigtsmæssigt meget.

Når først du har set på ovenstående ændringer, så kan du med fordel begynde at finde ud af hvordan du skal finansierer forbedringerne. Her kan man som altid gå ned i banken og tage en snak med sin bankrådgiver, og derigennem låne penge – men samtidig så har du selvfølgelig også muligheden for at optage et dyrere lån online uden sikkerhed. Udover at få finansieringen på plads, så bør du også søge om tilskud til energiforbedringer hos dit energiselskab, da disse tit og ofte giver tilskud til væsentlige forbedringer. Dette tilskud skal du have på plads inden arbejdet påbegyndes, ellers vil du ikke være berettiget til at modtage pengene.

Udskiftning af varmekilde

En af de øvrige ting du kan være opmærksom på i forhold til at få en varmeregning som er lavere end din nuværende, er hvilken måde du får varmen på. Hvis du bruger et oliefyr kan det eksempelvis være en kilde til større varmeregning end hvad du vil have med alternative metoder.

For tiden er nogle af de mest populære metoder til at styre varmen i en nedadgående retning blandt andet, at anskaffe sig et solcelleanlæg hvor man altså kan få en betydeligt lavere udgift løbende. Du kan ikke alene bruge solceller på din bolig, men således også i sommerhuset eller på campingvognen, hvor energien oftest bliver samlet i et batteri og derefter kan benyttes når behovet er der.