Tagrender

You are currently viewing Tagrender

Det er vel ved t være en 10 år siden, jeg købte mit hus, og jeg har aldrig fortrudt det køb. Beliggenheden, indretningen – ja det hele er bare lige mig. Som husejer ved jeg selvfølgelig godt, at der er udgifter, man er forskånet for som lejer – men jeg blev alligevel lidt overrasket, da en gammel bekendt besøgte mig tilbage i april. Det var et gevaldigt regnvejr den dag, og han sad og kiggede ud  – og så sgade han til mig, at den var gal med mine tagrender.

Tagrender kan ødelægge huset

Jeg spurgte selvfølgelig, hvad han mente, og han udpegede, at der var lækager flere steder i mine tagrender, og at vandet derfor løb ind under udhænget og sikkert ned i muren. Det giver dig fugtskader på længere sigt, sagde han.

Det lød ikke specielt rart, så jeg bad ham om hjælp, da han er en meget praktisk anlagt fyr. Han sagde at der ikke var nogen vej udenom for mig: Jeg skulle have nye tagrender.

Pas godt på tagrenderne

Heldigvis kendte han til et godt firma, der kunne løfte opgaven og montere nye tagrender uden at ruinere mig:  Sjællands Ejendomsservice

De lavede et virkelig godt stykke arbejde for mig, og da de var færdige, tog ejeren en snak med mig om, hvordan jeg bedst kan sikre mig en meget lang levetid på mine nye tagrender – og det var jeg selvfølgelig voldsomt interesseret i.

Vedligeholdelsen er faktisk ganske simpel, forklarede han. Helt basalt handler det om rensning af tagrender, og det er en service, han også tilbyder: http://sjaellands-ejendomsservice.dk/rens-af-tagrender

Jeg var ike et øjeblik i tvivl, så jeg lavede simpelthen en aftale med ham om, at hans firma kommer en gang årligt og renser mine tagrender, tjekker at alt er i orden og så videre. Det koster da lidt, men det er nu engang billigere at forebygge end at helbrede – og tanken om mug eller andre fugtskader kan jeg slet ikke bære.