Fed rejseaktivitet

You are currently viewing Fed rejseaktivitet

Af og til tænker jeg på, at det må være temmelig dyrt for min arbejdsgiver, når jeg skal foretage den nødvendige research og indgå de lige så nødvendige aftaler i forbindelse med de pakkerejser, som det er mit arbejde at strikke sammen for det rejsebureau, hvor jeg er ansat. Selvfølgelig bliver de udgifter indregnet i den endelige pris for rejserne, men det ændrer ikke ved, at jeg af og til får den tanke, at jeg er en dyr herre for bureauet.

Vores firma har specialiseret sig i både individuelle rejser og grupperejser til nogle af de mest populære rejsemål i Fjernøsten. I den forbindelse har jeg gennem årene for eksempel været på adskillige gode rejser til Thailand, hvor det har været min opgave at indgå aftaler med hoteller, transportører og nogle af de seværdigheder, der er mest efterspurgt blandt vores kunder.

Jeg havde også for nogle år siden den fornøjelse som den første fra Danmark at arrangere specielle dykkerrejser til Thailand. Det skete efter, at vi fra efterhånden flere og flere kunder fik forespørgsler på netop den type rejser, så vi erkendte, at der nok var opstået et nyt behov, som vi selvfølgelig gerne ville være på forkant overfor.

Den gang fik jeg nogle gode aftaler på plads med lokale firmaer, som gerne tilbød dykkerkurser til en i vores øjne særdeles favorabel pris. Vi fik sammensat nogle forskellige programmer, og der gik ikke ret lang tid, før vi kunne konstatere, at mange danskere gerne ville tage på dykkerferie i den del af verden, hvor man altid kan regne med dejligt varmt havvand at dykke i. Og rigtigt mange bruger bureauet her til at styre deres dykkerferie: http://www.beringrejser.dk/dykkerrejser

Men kundernes behov ændrer sig over tid, og vi har i nogle år kunnet mærke, at flere og flere efterspørger aktive rejser, hvor der skal være andet og mere indhold end blot sol, strand og barer om aftenen og natten.

I den forbindelse kommer der hele tiden nye rejsemål til, og i vores branche er det vigtigt ikke at komme bagud i forhold til konkurrenterne, så vi holder et meget vågent øje med, hvad vores konkurrenter udbyder af nye og spændende rejser.

Det skal indrømmes, at vi ikke var de absolut første til at få øje på Borneo som et velegnet rejsemål for turister, der hungrer efter noget nyt og anderledes, men vi var trods alt pænt tidligt ude med at arrangere rejser til den eksotiske ø, hvor vi i starten koncentrerede os om at lave rejser til den del af øen, som hører til Indonesien, hvor vi i forvejen i en årrække havde arrangeret rejser til Bali, som er et ganske eftertragtet rejsemål for både danskere og andre skandinaver.

Derfor havde vi på forhånd gode kontakter til myndighederne i Indonesien, så det var en relativt overkommelig opgave at få sammensat et program for rejser til Borneo, som nu er et rejsemål, der oplever en stadigt stigende popularitet.

Jeg holder meget af mit arbejde, men familiemæssigt er det dog også lidt af en belastning at have cirka 180 rejsedage om året, hvor man må undvære sin familie derhjemme.