De skønne danske kroer

You are currently viewing De skønne danske kroer

Om et par uger skal min mand og jeg på et lettere forlænget weekendophold på en kro oppe i Nordjylland et sted. Det glæder jeg mig meget til, for vi trænger vist begge to til en rigtig slapper efter en meget travl periode i den forretning, vi driver sammen.

Det samme var tilfældet for et års tid siden, hvor min mand pludselig begyndte at vise symptomer på alvorlig stress. Det kom efter en periode, hvor især han havde arbejdet umenneskeligt hårdt i firmaet. Han havde i et længere stykke tid arbejdsdage på op til 15 timer, og det er selvfølgelig ikke sundt for hverken kroppen eller psyken.

Da jeg konstaterede symptomerne hos ham, tvang jeg ham til at sætte sig ned og lytte til mig. Han måtte erkende, at han ind imellem følte sig temmelig presset, og jeg tror faktisk, at han blev lettet over, at det var mig, der dekreterede nogle dage med total afslapning som medicin mod hans stress.

Vi blev enige om, at vi ville bruge en weekend på et lækkert kroophold et sted, hvor vi bare skulle være langt væk fra alting. Vi valgte et krophold på Tambohus. Jeg fik ham overtalt til at efterlade både den bærbare computer og mobiltelefonen herhjemme, så vi kunne være sikre på, at der ikke kom forstyrrelser i vores afslapning. Selv tog jeg min mobiltelefon med, så familien i hvert fald kunne få kontakt til os i nødstilfælde, men jeg  holdt den slukket langt det meste af tiden og kontrollerede kun nogle få gange i løbet af weekenden, om der havde været opkald til mig, hvilket i øvrigt ikke var tilfældet.

Helt bortset fra, at vi havde en pragtfuld weekend, hvor vi også fik ordentlig tid til at være kærester igen, viste det sig heldigvis, at det var den rigtige medicin for min mand, som var helt anderledes afslappet og i balance, da vi kom hjem igen efter den weekend. Hans venner havde i øvrigt foreslået en mere City-agtig oplevelse på det smarte hotel Oasia i Aarhus.

Noget af det, vi begge to husker bedst fra den weekend, er faktisk den mad, vi spiste. Kroen havde godt nok reklameret med et gourmetophold, men ingen af os havde regnet med så fantastisk mad, som vi blev budt på i løbet af weekenden. Jeg kan også huske, at vi spiste enormt meget begge to, for maden var simpelt hen så lækker, at det var svært at holde sig fra noget af det.

Jeg ved ikke, om det var den weekend og det lidt overdrevne forbrug af madvarer, der satte gang i en mærkbar vægtforøgelse hos min mand, men han har i løbet af det seneste års tid i hvert fald taget godt 10 kilo på.

Efter den weekend sidste år gav vi hinanden ord på, at vi ville tage os tid og råd til at holde sådan en weekend en gang om året. Og det er det løfte, vi nu snart skal indfri. Denne gang har jeg bestilt et wellnessophold på et hotel med fitnesscenter og mager slankekost på menuen.

Det ved min mand ikke, så jeg håber bestemt ikke, at han bliver alt for skuffet.