Ultimativ tillid

You are currently viewing Ultimativ tillid

Vi skal have tillid til vores læger – sådan er det jo bare. Og i langt de fleste tilfælde kan vi jo også have det – ikke mindst til vores familielæger, som vi jo ofte får et indgående kendskab til gennem årene. Men af og til er der behov for speciallæger, og da jeg for tre måneder siden fik netop det behov, var det med en nærmest panisk angst, jeg opsøgte den speciallæge jeg havde brug for. Det var nemlig mine øjne, det var galt med, og jeg er yderst øm over dem. Nå ja – det er alle mennesker jo nok, men jeg havde en oplevelse som ung mand, hvor en god ven af mig mistede synet på begge øjne i en ulykke, og det var simpelthen så skræmmende, at jeg lige siden har været nærmest hysterisk med mine øjne.

Øjenlæge – min største skræk

Nogle frygter tandlægen. Jeg tager hellere ti konsultationer hos min tandlæge, end jeg tager én hos en øjenlæge, der skal pille og rode ved mine øjne. Og jeg skulle i den grad have pillet ved begge mine øjne, for min praktiserende læge havde uden problemer diagnostiseret mig som havende nethindeløsning på BEGGE øjne!

Jeg tog direkte til specialisterne – og i min verden er det de bedste øjenlæger i Danmark der regerer på Øjenhospitalet Danmark ovre ved København. Og jeg lagd eikek skjul på, at jeg var voldsomt psykisk påvirket af, at nogen skulle arbejde med mine øjne.

Det virkede ikke, som om det var helt ukendt for hverken sygeplejerskerne eller den øjenlæge, der skulle operere mig med laser, at patienterne er bange. Og der er altså heller ikke noget at sige til det, for det er ualmindeligt rædselsfuldt at skulle underkaste sig nogen form for indgreb i øjnene, hvis du spørger mig.

De var sgu dygtige på øjenhospitalet

Heldigvis for mig var min nethindeløsning ikke værre, end at den kunne opereres med laser. Nogle gange skal der decideret kirurgiske indgreb til, men der var jeg heldigvis ikke. Jeg blev opereret med laser i begge øjne samme dag, og bortset fra at jeg mentalt var ved at dø af skræk, var det ganske udramatisk. Og det lykkedes. Jeg var til to efterfølgende kontroilbesøg på Øjenhospitalet Danmark, og ved det sidste besøg sagde lægen til mig med et stort smil: Nu gider vi ikke se dig mere – du er 100% helbredt. Jeg gav ham sgu et kram og fældede en tåre af bare glæde – det indrømmer jeg gerne.

Har du nogensinde været opereret i dine øjne?