Redskaber af skum

You are currently viewing Redskaber af skum

Det er faktisk ikke så få gange, jeg har tænkt på, at der er fordele ved at blive mormor i en forholdsvis ung alder. Da jeg fik mit første og hidtil eneste barnebarn for seks år siden, var jeg kun lige fyldt 44 år, så jeg havde det fint med at passe den lille pige – gerne så tit, jeg overhovedet kunne få lov.

Og nu hvor Malene er begyndt at gå i skole, føler jeg mig stadig ung nok til at kunne være hendes mor, og jeg er faktisk ret sikker på, at hun også har fordele af, at hendes mormor ikke er ældre, end tilfældet er.

Jeg har fået tjansen med at følge Malene til gymnastik hver onsdag, hvor jeg henter hende i skolen og har hende hjemme hos mig et par timer, inden hun skal møde til gymnastiktræning i vores idrætshal, som ikke ligger så langt fra, hvor vi bor. Det hele passer perfekt sammen, da jeg har en halv fridag på mit job hver uge, og der var ingen problemer med at ændre den til om onsdagen, da Malene kom på det gymnastikhold.

Selv dyrkede jeg også gymnastik som stor pige, og jeg skal da love for, at der er sket store forandringer med hensyn til gymnastikredskaberne. I dag er der i en del tilfælde tale om skumredskaber, som er meget lettere at flytte rundt med, og som ikke giver brodne pander, hvis de unge gymnaster falder og støder ind i dem. Se eksempler på skumredskaber: http://www.gymnashop.dk/p/gymnastik/skumredskaber/

Der er også stor forskel på de øvelser, de små piger bliver trænet i, når det gælder gymnastik på gulv. I min tid stod man bare på sine flade fødder og gjorde de øvelser, instruktøren viste os. Nu foregår en masse af det med for eksempel en vimpel eller en gymnastikbold, som er med til at træne de unge gymnasters motorik.

Det er også nogle helt andre vilkår, der gælder med hensyn til gymnasternes sikkerhed og komfort. På Malenes hold er de for tiden ved at lære at slå flikflak, og det foregår på en lang, oppustelig måtte, som jeg nu har lært hedder en airtrack, og hvis børnene falder på den, lander de blødt og dejligt og risikerer ingen blå mærker.

I min tid slog vi flikflak på det bare gulv, og jeg husker tydeligt, hvor ondt det kunne gøre i fødderne, hvis man landede lidt voldsomt.

Vi havde i det hele taget ikke mange hjælpemidler til gymnastikken, da jeg var på Malenes alder. Mange af øvelserne foregik i gymnastiksalens ribbesystemer, som man jo dårligt nok bruger i moderne gymnastik.

I min tid var der faktisk ikke ret meget af gymnastikken, som vi børn opfattede som en leg, men det er der bestemt i dag. Det gælder da ikke mindst, når de skal springe i trampolin ( Se mere her ), for det er de jo vant til at opfatte som leg, når trampolinen står hjemme i en privat have. Og så gør det jo ikke den store forskel, at de til gymnastik skal udføre bestemte spring efter instruktørens anvisninger.