Hvilket stilladsfirma?

You are currently viewing Hvilket stilladsfirma?

De larmer godt inde ved siden af. Man kan høre, at de er ved at pakke de stilladser ned, som de har haft stående under hele renoveringen af deres hus. Rart, at de kommer væk. Det må de også være glade for. De har jo faktisk ikke set dagens lys i flere uger, fordi der har hængt sådan et dække på stilladset hele vejen rundt om huset. Gad egentlig vide, hvorfor de har haft det. Måske har det noget med at begrænse støv og den slags fra alt det pudsearbejde, der er blevet lavet?
Ved det ikke.

Byggeri larmer jo

Jeg går udenfor for at se, om der er en mulighed for, at larmen hører op snart. Jeg kan se, at der nok vil gå en del timer, inden de er færdige med at pille det ned. Min nabo ser mig og råber hej. Jeg vinker til ham og råber tilbage, at deres nye facade er blevet rigtig flot. Min nabo kommer hen til mig og siger, at de er rigtigt glade for, at de fik det gjort nu. Nu kan de få lov til at nyde sommeren med en pæn facade. Det har godt nok taget en del tid, men nu er de færdige.
Vi sludrer om processen. De har ikke kun fået pudset murene op. De har også fået skiftet vinduer i hele huset. Og taget er blevet efterset.

Hvilket firma har leveret stillads?

Jeg spørger ham om, hvilket stillads firma han har brugt, og om det ikke er mere effektivt, at de selv kommer og piller det ned. Han forklarede mig, at han ikke har haft udgift til at leje det. Det er en af hans venner, der har lånt ham det – gratis. Hans ven kunne ikke nå at udføre arbejdet for ham, så han har selv gået og nørklet med renoveringen i de sidste mange uger. ”Ok – respekt. Godt arbejde, du har gjort. Har du lyst til at gøre det samme for mig?”
Min nabo kigger på mig med et glimt i øjet og siger, at det har han ikke. Ikke lige nu. Måske om et år. Han er jo ikke professionel håndværker. Han kan bare godt lide at gøre tingene selv en gang imellem. Men det har været en hård omgang med deres eget hus, så han skal lige have en pause.

Fik da telefonnummeret

Jeg spørger ham, om jeg kan få telefonnummeret til hans ven. Så vil jeg nemlig spørge ham, om han kan udføre et stykke arbejde for mig, som jeg skal have lavet. Det ville måske spare ham noget tid, hvis han ikke skal køre stilladset frem og tilbage, men bare kan stille det op hos mig. Min nabo giver mig telefonnummeret til sin kammerat.Måske kan jeg få det hele fikset på den måde.

”Du, prøv at ringe til ham nu. Det ville være rart, hvis jeg ikke skal pakke hele stilladset ned nu. Hvor mange sektioner skal du bruge?” Jeg har en idé om, at jeg kun skal bruge få sektioner. Måske 4. Slet ikke så mange som min nabo. Jeg ringer op til min nabos kammerat og får at vide, at vi kan bare flytte de sektioner, jeg har brug for ind til mig, så kommer han og sørger for resten.