OK at købe billigt

You are currently viewing OK at købe billigt

På en måde er det da godt, at vores børn nu er blevet så godt som voksne, for deres elskede legeplads og boldbane på den tomme grund ved siden af vores grund er ikke længere til rådighed for kvarterets børn. Det er nemlig lykkedes kommunen at få solgt grunden, som ellers har ligget tom hen i flere årtier.

Og den nye ejer er begyndt at bygge et nyt hus på grunden, så vi skal altså snart have nye naboer. Det tror jeg nu godt, vi kan glæde os til, for min kone og jeg har flere gange snakket med det par, der har købt grunden, og de virker meget tiltalende.

Forleden dag talte jeg med manden, der kom ud for at se, hvor langt håndværkerne er kommet med byggeriet. Han fortalte, at han og hans kone begge holder meget af den spanske stil, når det gælder huse, så vi må finde os i, at vores nye nabohus kommer til at se temmelig spansk ud.

Det skal være vandskuret og hvidmalet, fortalte han, og vi har også valgt at videreføre den spanske stil, når det gælder de fleste af husets vinduer, som bliver buede for oven. Det overraskede mig nok lidt, for det må da være hundedyrt at få lavet sådan nogle vinduer, der jo i hvert fald ikke findes i standardmål.

Ja, det har du nok lidt ret i, sagde min nye nabo, men vi har altså valgt at ofre lidt ekstra for at fastholde den byggestil, vi selv kan lide, og så er det jo trods alt en engangsudgift, og merprisen er trods alt til at overkomme, når man tænker på, hvad det ellers koster at bygge sådan et hus.

Han fortalte også, at stilen med buer foroven skal gå igen også i husets døre, der ligesom vinduerne skal fremstilles specielt til det nye hus. Han nævnte, at han og hans kone længe har været på jagt efter nogle dørhåndtag, som kan matche den spanske stil, men det var ikke lykkedes dem at finde de rigtige herhjemme.

Derfor havde de søgt på nogle spanske hjemmesider, hvilket de ikke har haft problemer med, idet de taler flydende spansk begge to, og så var det lykkedes dem at finde de helt rigtige dørhåndtag, som de så har bestilt hjem fra et spansk byggemarked. Så alt i alt bliver det jo ikke ligefrem nogle billige døre, vi får i vores nye hjem, men til gengæld får vi den stil, som vi begge gerne vil have, sagde han.

Han fortalte også, at de indvendige døre i huset lige nu er ved at blive produceret, for håndværkerne skal bruge dem, inden de murer skillevæggene, så de kan være sikre på at få lavet buen i døråbningen helt rigtigt.

Det samme gælder også husets to flotte yderdøre, der selvfølgelig også skal være buede for oven. Den eneste undtagelse bliver vores terrassedør, fortalte han, for den skal være en integreret del af det store vinduesparti, vi skal have ud mod haven, og her har vi været nødt til at fravige den spanske stil.