Hulmursisolering – den perfekte slankekur til din varmeregning

You are currently viewing Hulmursisolering – den perfekte slankekur til din varmeregning
  • Post author:

Hvis du godt kunne tænke at slanke din varmeregning lidt, så har du god grund til at læse med her. Der findes et hav af metoder til at gøre dit varmeforbrug mindre. En af de mest effektive metoder er uden tvivl efterisolering af hulmurene. Læs meget mere om det herunder.

Hvorfor bør du hulmursisolere dit hus?

Der findes en lang række fordele ved at få hulmursisoleret boligen. En af de mest betydningsfulde fordele er uden tvivl af økonomisk karakter. Der er nemlig mulighed for at spare mange tusinde kroner på varmeregningen hvert eneste år ved at få udført en hulmursisolering.

Derudover er der også en række sundhedsmæssige fordele ved at få isoleret hulmurene. En efterisolering vil bl.a. medføre et forbedret indeklima, hvilket mindsker chancen for, at du bliver syg, når du befinder dig i hjemmet. I øvrigt bidrager det også til en mere balanceret temperatur, hvilket dit immunforsvar nyder meget godt af. Du kan læse mere om hulmursisolering her.

Hvordan ved jeg, at mit hjem skal efterisoleres?

Der kan være flere forskellige måder, hvorpå du kan tjekke om du trænger til en decideret efterisolering af dine hulmure. En af metoderne kaldes en termografering. En termografering går ganske enkelt ud på at fastlægge og finde evt. kuldebroer og andre ”huller i boligen” hvor varmen fiser ud. Termograferinger udføres typisk af professionelle energirådgivere/isoleringsfirmaer.

Hvis din bolig er fra 1980 eller før, så er der typisk ingen isolering i hulmurene. Dengang man byggede huse i 80’erne tænkte man ikke nær så meget på energivenlige huse og energirenoveringer, som man gør i dag. Derfor er der med stor sandsynlighed ingen isolering at finde i dine hulmure, hvis huset er fra den tid. I dag er det faktisk muligt at få et gratis energitjek, hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit hus er isoleret godt nok. Hvis du er i den mindste tvivl, så bør du selvfølgelig benytte dig af muligheden. Jo mere energieffektivt dit hus er, jo mere vil du spare på varmeregningen.

Hvem bør tage sig af hulmursisoleringen?

Hvis du arbejder med isolering til dagligt, så står der ikke noget i vejen for at udføre arbejdet selv. Hvis du derimod ikke arbejder med isolering, så anbefales det at tage kontakt til et isoleringsfirma. Det professionelle firma har nemlig de bedste forudsætninger for at lave et så kvalitetsfyldt resultat som muligt.

Et godt tip til dig, som vil finde et billigt firma
Hvis du er på udkig efter et billigt isoleringsfirma, så anbefales det at indhente tre tilbud på hulmursisolering via en af de mange populære tilbudssider. På den måde kan du få firmaerne til at presse hinanden på prisen, hvilket giver dig så billig en løsning som muligt – og dermed muligheden for at spare yderligere af penge.

Andre fordele ved at få udført en hulmursisolering

Udover ovenstående fordele er der også en række andre, der er værd at nævne. Hvis du har planer om at sælge din bolig, kan det være en ganske god forretning at få efterisoleret dit hus. Hvorfor så det?
Det er en god ide, da du mindsker husets varmeforbrug, hvilket gør det mere attraktivt for en potentiel køber at købe huset. Derudover forbedrer du også boligens evne til at holde på varmen, hvilket vil give salgsprisen et hak op af.

Du kan altid gå på nettet og låne penge online, hvis du skal bruge dem til isolering.