Arbejds-weekend

Ja, det kan jo ikke ligefrem kaldes ferie og fritid, når man har arbejds-weekend. Og det er nemlig lige præcist, hvad jeg har haft i den netop overstående weekend – og der var masser af arbejde.

Lørdag stod den på afslutning af en masse opgaver fra mit daglige job, som papirnusser på et stort kontor hos en fabrik, som producerer møbler. Fabrikken ligger i udkanten af byen og jeg har vel omkring 15 km derhen. Men heldigvis slap jeg for køreturen frem og tilbage. For jeg har nemlig lige fået etableret hjemmearbejdsplads via en sikker vpn forbindelse. Det er noget vores faste it leverandør har klaret. Og jeg må sige, at det simpelthen bare fungerer super godt. Nu er det ikke længere nødvendigt, at skulle tage ind på arbejde bare for at få klaret nogle småting. Det kan jeg gøre hjemme fra, når det lige passer ind i programmet. Det er en stor lettelse og hjælp i det daglige.

Jeg arbejdede vel omkring 3-4 timer inden jeg var kommet up-to-date med det hele. Lidt kedeligt at bruge sin weekend på, men også en stor tilfredsstillelse, når der er styr på det hele igen. Heldigvis ventede belønningen, da jeg var færdig. En stor lækker portion dampende varme pandekager. Det var tiltrængt. Og velfortjent – synes jeg selv.

Men arbejdet var nu ikke helt ovre med det. Nu var det bare på hjemmefronten, at jeg skulle have hænderne op af lommen. For det længe ventede forårsvejr begyndte jo så småt at titte frem i weekenden. Og vi har altså en have, som begynder at trænge alvorligt til en kærlig hånd efter en lang og hård vinter.

Og det endte faktisk med, at vi fik lavet en hel del udendørs arbejde. Vi startede med at rive hele græsplænen igennem og fik fjernet gamle grene, løst græs og diverse andet, som havde samlet sig sammen henover vinteren. Så fik vi fejet fliser og trapper og revet alle blomsterbedene igennem. Så det hele endte faktisk med at se ret godt ud, når man tænker på, at det var første gang i denne sæson, at vi fik gjort noget ved det.

Til slut fik vi lige pakket et trailer læs med alt det vi havde samlet sammen og fik kørt det hele på lossepladsen. Det var rigtig dejligt at slutte af med.

Nu er vi jo altså ikke lige kommet helt derhen på sæsonen, hvor man skal have gang i plæneklipperen. Men det glæder jeg mig altså til. Jeg har lige købt en hel ny af slagsen. Sådan en ordenlig krabat. Selvkørende og med opsamler. Nu skal jeg bare lige have indstillet klippehøjden og hældt noget olie og benzin på, så er jeg klar til at få kvarterets mest prydelige græsplæne – bare vent og se!