Det svære valg

You are currently viewing Det svære valg

Nu skal det altså være. Jeg skal have en ny sofa. Den, jeg har, er virkeligt godt slidt. Jeg har haft den i 30 år nu. Den er sådan et tidløst design. Italiensk. Den passer godt til mit hjem. Men altså hver gang jeg dumper ned i den, er det, som om at dens stålstel giver mig et slag i rumpen. Det er næsten, så jeg tror, at jeg brækker mit haleben, hvis jeg sætter mig i den. Og at sove på den er heller ikke så behageligt, som det var engang. Hynderne har tjent godt i de sidste 3 dekader. Men jeg må til at finde en ny sofa, selvom jeg har svært ved at skille mig af med den, jeg har. Minder om mange gode samtaler og hyggelige stunder i den dukker frem.

Sovesofa eller hjørnesofa?

Men beslutningen er taget. Ny sofa. Spørgsmålet er så, bare om jeg skal købe en hjørnesofa eller en sovesofa. Jeg overvejer begge dele. En hjørnesofa vil være perfekt. Jeg har god plads i min stue, og det ville være rart at komme af med de to lænestole, jeg har stående. De er grimme, og jeg bruger dem aldrig. Mine gæster siger altid, at de er utroligt behagelige. Men de er et par besværlige møbler at skubbe rundt på under rengøringen.

En hjørnesofa er godt nok også et kæmpe møbel. Men sådan én vil ligesom samle rummet bedre. Og den vil holde stilen. Ikke som nu, hvor det er lidt et miks af alt muligt. En stor, elegant hjørnesofa vil være perfekt. Måske kan man få en robotstøvsuger, der kan komme ind under den. Så er jeg ikke nødt til at skulle flytte på den så tit. Det må jeg undersøge. Kan man have 2 overnattende gæster på en hjørnesofa? Så skal den da være meget stor. Vil jeg have det? Kan man få hjørnesofaer, der også kan slås ud sådan, som en sovesofa? Det ville måske være den perfekte løsning for mig. Jeg har jo tit gæster. Venner fra udlandet, der kommer på besøg. I næste måned kommer det par fra Frankrig, som jeg kender. De skal da have et godt sted at sove. De skal ikke bo på hotel eller leje Airbnb.

Seng til 2?

Men hvis den skal kunne omdannes til en seng til 2, så skal den vist være meget stor. Jeg har set, at man kan få hjørnesofaer, der kan blive til sengeplads. Men når jeg ser målene, så er de ikke helt store nok til, at 2 mennesker kan sove behageligt på den. På den anden side. En sovesofa er måske løsningen. Jeg har set nogle, der minder om hjørnesofaer. De har mere plads til 2 sovende, når de er slået ud, men de er ikke helt som en hjørnesofa. De har måske noget chaiselongagtigt, men det er så det. Det bliver lidt af en udfordring at finde ud af, hvad jeg skal købe. Skal det være en hjørnesofa med sovesofa‐funktion, eller skal det være en sovesofa, som ikke helt er en hjørnesofa?