Hårprodukter og sundhed

You are currently viewing Hårprodukter og sundhed

En gennemsnitsperson bruger mange, mange liter shampoo og andre hårprodukter i sit liv. For især pigers vedkommende handler det om meget mere end blot shampoo til hårvask. Det er også conditioners, sprayolier, keratinprodukter, stylingvoks og hårlak og meget mere. Det er jo fint nok – hvis det altså ikke var så farligt, som det faktisk er for nogle. De, der køber ukritisk ind af især billige produkter, udsætter sig for en ganske reel risiko for at pådrage sig uafvendelige komplikationer grundet især parabener. Men også grundet de mange andre tilsætningsstoffer, der er at finde i de billigere hårprodukter.

Hvad sker der med hårprodukter med parabener i?

Der sker ganske enkelt det, at du udsætter din hud for parabenerne, der så trænger ind i din krop og dermed ind i dine blodbaner. Og det gør du dagligt gennem mange år. Over tid opbygges disse stoffer i din krop, og de kan have en direkte indflydelse på din fertilitet – både på kvinder og mænd. Og det betyder, at du over tid får sværere ved at blive gravid – eller ved at gøre en pige gravid. Men du sparede da selvfølgelig nogle få kroner på dine hårprodukter.

Hvordan sikrer du dig mod parabener i dine hårprodukter?

Du skal kigge på deklarationen. Hvis et eller flere af disse stoffer er i dit hårprodukt, skal du ikke bruge det:

Butyl, isobutyl, propyl, isopropyl, methyl, ethyl – parabener

Du kan selvfølgelig også vælge at være ligeglad. Nogle mener, at det med parabener er overdrevet, men fakta er jo, at menneskers fertilitet er dramatisk forringet over de sidste 50 år – og det er der jo altså en grund til. Du udsættes også for parabener mange andre steder, og det er et ekstra godt argument for at undgå dem der, hvor det er nemt.

Der er et efterhånden meget stort udvalg af hårprodukter uden parabener – ikke mindst på nettet.

Søg selv lidt på Google og få lidt viden om hårprodukter, der ikke skader dig!