Italiensk mosaik

Eva og jeg har fulgt hinanden på godt og ondt lige siden børnehaven. Mens jeg uddannede mig til speditør, tog Eva til Italien, arbejdede forskellige steder og endte med at få job i et firma, som producerer italienske fliser og klinker. Hendes job består af at oversætte firmaets brochurer og salgsmateriale til dansk, og jeg kan se, at hun udfører et godt stykke arbejde.

Som speditør blev jeg en dag kontaktet af det italienske firma, hvor Eva arbejder, firmaet havde brug for en dansk kontakt, så leveringen til danske virksomheder kunne foregå uden problemer. Da det italienske firma ringede mig op, havde jeg en fornemmelse af, at Eva havde “en finger med i spillet”. Ordren fra Italien var nem at efterkomme, vi har mange vogne på italiensk jord, dygtige chauffører og mange års erfaring med kørsel fra Italien til Danmark med tungt gods.

Alt fra Italien

Efter at aftalen med transporten af italiensk gods var underskrevet, ringede jeg til Eva for at høre, om hun havde anbefalet vores transportfirma. Hun grinede lidt men indrømmede, at hun havde lagt et godt ord ind for os, men hun foreslog også, at vi snart skulle ses. Hun var for nylig flyttet i en lejlighed, som var praktisk indrettet til hendes behov og smukt beklædt med klinker og fliser leveret af det firma, hun arbejder for. Hun fortalte, at badeværelset var beklædt med  italiensk mosaik i klare røde farver, og køkkenet havde italienske klinker på gulvet i en rustik, italiensk stil. Men kom og besøg mig, så skal vi opleve Italiens charme.

Umådeligt lækre badeværelser

I september tog jeg til Italien og besøgte Eva et par uger. Jeg blev dybt imponeret af hendes lejligheds smagfulde indretning og især den smukke udsmykning af italienske fliser, klinker og ikke mindst mosaik. Det var så italiensk, som noget kan blive, et badeværelse med fliser i flotte men diskrete mønstre, fliser i buede faconer med friser, som gav associationer til  Colosseum.

Og så var der badeværelsesmøbler som jeg aldrig har set magen til! Nå ja – og blandingsbatterier i design så fornemt, at jeg ikke troede, de var ægte. Se for eksempel disse batterier: https://www.design4home.dk/shop/blandingsbatteri-54s1.html

En af dagene besøgte vi det firma, hvor Eva arbejder,  hun viste mig deres sortiment af fliser, klinker og mosaik, og jeg var fuldstændig mundlam. Det var flot og smagfuldt, og jeg kom uvilkårligt til at tænke på mit køkken og badeværelse hjemme i Danmark, som godt kunne trænge til en udskiftning. Eva grinede, da jeg nævnte det for hende, og sagde, at det ikke var noget problem, vi kunne lave en skitse over rummene, når vi kom hjem til hende, og efterfølgende beregne, hvor mange italienske klinker og fliser, der skulle bruges til opgaven. Hun foreslog, at hun og jeg kunne hjælpe hinanden med at lægge fliser og klinker, når hun kom til Danmark på juleferie.

Jeg må indrømme, at jeg blev oplivet af tanken og begyndte at lægge planer for, hvordan mit køkken og badeværelse skulle udstyres med italienske fliser og klinker. Så vi lavede en aftale om hårdt arbejde i juleferien, og som Eva sagde i en sjov tone: Så skal du have bestilt en vognmand fra dit eget firma til at køre godset hjem til Danmark. Det bliver nu ikke noget problem, og jeg glæder mig til juleferien.