Tromsø mener det alvorligt

You are currently viewing Tromsø mener det alvorligt

En af mine venner – faktisk siden skoletiden – har skabt sig lidt af en karriere i entreprenørbranchen. Han kan ganske enkelt styre en kran bedre end de fleste, og det har givet ham et ry i branchen som manden, man skal have fat i, når der skal udføres arbejde med kran, som ingen andre kan. Det er jo flot gået af ham, og han har da heller aldrig manglet velbetalt arbejde siden han gik ud af skolen. Faktisk viste det sig i slutningen af januar, at hans ry ikke blot er i Danmark – han er kendt helt oppe i det nordlige Norge!

Byggeprojekt med umulig kranopgave

Det viste sig, at et stort firma havde fået en opgave oppe i Tromsø med byggeri af et eller andet kompleks, og kranarbejdet i den forbindelse er åbenbart meget kompliceret. Derfor tog de fat i min gamle ven og spurgte, om han ville have et job der i en 3 måneders tid. Lønnen var intet mindre end formidabel, så det var han umiddelbart interesseret i, selvom han godt nok mente, at Tromsø er lidt langt væk.

Entreprenørfirmaet havde dog en betingelse for ansættelse, som de ikke hverken kunne eller ville fravige – nemlig en absolut nultolerance for narko og hash. Faktisk var det en del af kontrakten, at alle ansatte skulle gennemgå en narkotest før ansættelsen – og være villige til at lade sig stikprøveteste under hele forløbet.

Baggrunden for dette krav var en tidligere hændelse, hvor flere mennesker kom galt afsted som følge af en enkelt medarbejders hasj rus. Og det ville man ganske enkelt ikke have en gentagelse af.

Det er jo ganske rimelige krav, og det mente min ven da også, så han sagde ja til opgaven. Det bliver nu spændende at høre, hvordan det spænder af!