Spare på vinduer

Vi havde en vældig diskussion i bestyrelsen for vores forsamlingshus i aftes. Den handlede om, at vi er nødt til at få udskiftet husets vinduer, som efterhånden er så frønnede i træværket, at de er ved at falde fra hinanden. De er ældgamle med kun et enkelt lag glas, så forsamlingshuset er også temmelig dyrt at varme op. Vi overvejer at købe dem her: http://www.jna.dk/

Der var bred enighed om, at vi selvfølgelig skal have termoruder i, men så hørte enighed også op. Vores kasserer, som er en ualmindeligt nærig dame, der ser en ære i at holde på forsamlingshusets penge, selv om vi har rigeligt i kassen, holdt fast i, at vi skulle have udført opgaven så billigt som muligt.

Selv hælder jeg mere til den anskuelse, at vores nye vinduer skal kræve så lidt vedligeholdelse som overhovedet muligt, for det er jo også temmelig dyrt at få udført malerarbejde, og det er jo ikke sikkert, at nogle gider gøre det ved frivillig arbejdskraft om en årrække, når de nye vinduer vil trænge til maling.

Samtidig synes jeg jo også, at vi skylder at vælge noget pænt, der passer ordentligt til den gamle men stadig smukke bygning, som vores forsamlingshus faktisk er. Derfor foreslog jeg, at vi skulle montere mahogni vinduer, som bare skal have lidt olie med nogle års mellemrum.

Diskussionen bølgede frem og tilbage, og den endte med, at vi vil indhente tilbud på et par forskellige løsninger hos vores lille bys tømrerfirma. Så vil vi tage endelig stilling, når vi sidder med de konkrete tilbud.

Det gælder jo altid om at få de bedste tilbud uanset hvad man skal bruge. Min søn har lige sparet utroligt mange penge på et billån ved at finde billånet her.