Jubilæumsgave

You are currently viewing Jubilæumsgave

En af mine kolleger på arbejdspladsen, Lars, har snart 25 års jubilæum, og det er min opgave som direktionssekretær at finde på en gave til ham fra firmaet. Der er helt faste regler for den slags gaver, og i vores virksomhed bliver der afsat 5.000 kroner til en gave i anledning af et 25 års jubilæum, som trods alt ikke er nogen hverdagsbegivenhed.

Jeg har haft lidt vanskeligt ved at finde på nogle ordentlige gaveideer til ham indtil jeg fandt Løft , for ingen af dem, han er tættest på i hverdagen, har ideer til, hvad vi kan give ham, og af princip vil jeg helst ikke bede ham om at komme med en ønskeseddel.

Men vi ved alle sammen, at Lars er vil med god mad, og han har for vane at spare sammen til at besøge de absolut bedste af byens restauranter, fordi det for ham udgør virkeligt store oplevelser, når han får serveret mad af sublim kvalitet.

Det er også en kendt sag i firmaet, at Lars selv er en habil kok på amatørplan, så jeg har spekuleret en del på, om jeg skulle finde på noget rigtig lækkert køkkengrej, han kan få i gave til sit jubilæum. Men så vidt jag har kunnet opsnuse, så er han så rigeligt forsynet derhjemme med det ypperste i potter og pander og den slags, så det kan være vanskeligt at få brugt 5.000 kroner til den slags.

Jeg klagede forleden dag min nød til min mand, fordi jeg tænkte, at han som mand måske kunne komme på den helt rigtige ide til en jubilæumsgave til Lars. Han tænkte lidt over det og sagde så, at hvis Lars er så begejstret for at besøge de finere restauranter, kunne det jo være oplagt med et oplevelsesgavekort med smag som emne.

Den tyggede vi lidt på i fællesskab, for jeg kunne da godt se visse vanskeligheder ved at få det stykket sammen. Et enkelt gavekort til en bestemt restaurant på hele 5.000 kroner vil jo nok være lidt besværligt for Lars at få udnyttet, da han er ungkarl og så vidt jeg ved ikke har nogen kæreste.

Så må du være lidt kreativ, bemærkede min mand, for restauranterne må da være vant til den slags, nu hvor oplevelsesgaver er blevet så populære. Du kan vel enten give ham fire eller fem gavekort til lige så mange forskellige restauranter, eller du kan udarbejde en form for klippekort, som han kan bruge på forskellige restauranter. Jeres firma er jo så kendt og velrenommeret her i byen, at restauranterne formentlig gerne går med til bare at sende regningen til jer, efter at Lars har været på besøg hos dem. Det må kunne aftales med byens restauranter, og så kan du vel udstyre ham med et eller andet brev fra firmaet, som giver ham adgang til et godt måltid.

Min mand have selvfølgelig ret, og nu har jeg været i kontakt med byens seks bedste restauranter, som er helt med på at tage imod en slags partoutkort fra Lars, så det får han i jubilæumsgave.