Ferie til Miami

You are currently viewing Ferie til Miami

Miami er for de fleste lig med store brede sandstrande, lækre farverige drinks, store luksuøse fester og smukke solbrune kvinder. Denne beskrivelse af Miami er muligvis heller ikke helt forkert, for det er nemlig, hvad man finder i USA’s 42. største by beliggende i Florida. Hvad de fleste dog ikke ved er, at Miami også er en by med store skel imellem rige og fattige.

Grunden til denne forskel imellem rig og fattig skal findes, på Miamis placering tæt på Cuba. I 1980’erne gav Fidel Castro, leder af Cuba, mulighed for, at 125.000 fattige cubanere kunne flygte til USA. Mange af disse endte op i Miami. Derudover er der løbende kommet flere flygtninge til heriblandt en stor del kriminelle, der er flygtet fra deres straffe derhjemme. Det betyder, at man i dag regner med at der bor omkring 700.000 med Cubansk afstamning i Miami, en stor del af disse som illegale.

Dette har også betydet at kriminaliteten blomstrer i bedste fald i Miami og med mange rige turister, der hvert år valfarter til Miami, har de kriminelle rigtig gode vilkår. Derfor er det vigtigt, at man som turist i Miami er meget påpasselig, specielt om aftenen. Politiet er dog godt klar over situationen og der gøres meget for, at turister kan opholde sig trygt i Miami. Så længe man bruger sin sunde fornuft burde det heller ikke være noget problem.

Du kan tage et billigt lån online, hvis du gerne vil rejse til Miami – for eksempel her: lånbank.dk

Amerikansk fodbold

Mange borgere i Miami følger byens amerikanske fodbold hold, Miami Dolphins. Det kan være underholdende, som turist at opleve en af disse hjemmekampe hvor stadionet bliver fyldt op og stemningen koger. Miami Dolphins spiller i den bedste række og møder blandt andet hold fra, Memphis, New York, Washington og mange flere. Selvom du ikke er fan af amerikansk fodbold er det helt klart en oplevelse, at opleve en kamp med cheerleaders og hvad der ellers hører til.

Miami Beach

Miami Beach er det de fleste forestiller sig når man tænker på Miami. Det er her, at de meget berømte Art deco hoteller ligger langs Ocean Drive. Det er specielt South Beach, der har enorme mængde af art deco og turisterne valfarter dertil i stort tal.

Det er også ved Miami Beach, at man finder et af verdens største holocaust mindesmærker. Mindesmærket består af en gigantisk hånd der er støbt i bronze. Armen er i mindesmærket udformet, som mange udhungrede menneskekroppe. Mindesmærket der er imponerende 13 meter højt er omringet af navne på mange af de jødiske ofre af holocaust.

Hold dig væk om sommeren

Selvom det måske lyder mærkeligt, at skulle holde sig væk fra Miami om sommeren, er det måske slet ikke nogen dårlig ide. Miami kæmper nemlig med meget høj luftfugtighed om sommeren, der gør det svært, at være udenfor. Hvis du derfor planlægger en rejse til Miami, bør du overveje om du ikke kan lægge rejsen til Miami på et andet tidspunkt end højsommer. Derudover skal du også være opmærksom på, at hvis du rejser til Miami i juni – oktober, er det orkansæson og du bør respekterer myndighedernes advarsler. Det sker nemlig med jævne mellemrum, at orkaner rammer Miami. Dog er det ikke sket siden 2001 – så ligefrem gå i panik skal du nu ikke 🙂