Fantastisk tidsfordriv

You are currently viewing Fantastisk tidsfordriv

Nogen personer vil klassificere internettet som en ren tidsrøver. Du sætter dig foran computeren eller med ipad’en i hånden for lige at undersøge en enkelt ting. Før du ved af det, har du surfet rundt på nettet i rigtig lang tid, fået slukket for skidtet for blot at komme i tanke om, at du aldrig fik undersøgt det, du skulle. Kan du nikke genkendende til dette scenarie, så kan du betegnes som ganske almindelig bruger af internettet. Den finurlige teknologi har gjort det muligt for os at finde praktisk talt alt, hvad hjertet begærer via nogle enkelte klik. Nogle ting er selvfølgelig bedre end andre, og der er desværre også opstået nogle ret kedelige tendenser i takt med internettets indtog i hverdagen. I det store hele må man dog betragte internettet som værende en positiv ting, der har været med til at åbne op for mange fysiske og kulturelle landegrænser.

Internettet kan som sagt anvendes til rigtig mange ting, og du er måske endda i en position, hvor internettet er en fast del af dit arbejdsværktøj. Efterhånden som internettet er blevet mere populært er der nemlig også opstået en mulighed for at integrere det i arbejdslivet. De fleste moderne arbejdspladser bruger med andre ord internettet som en fast del af værktøjskassen i forhold til at holde styr på data eller videreformidle data. Rigtig mange ting foregår elektronisk nu, og det kan til tider være skræmmende at tænke på, hvor meget information der egentlig svæver rundt omkring en i den virtuelle verden.

Også i den gængse hverdag er internettet blevet til fast inventar. Internettet har blandt andet været med til at skabe et helt nyt marked for online shops, hvor diverse forhandlere sælger ting og sager via internettet. Det er efterhånden ikke nogen nyhed, at du kan shoppe på nettet, og udviklingen viser da også, at tendensen til at shoppe online er stigende. Bekvemmeligheden og muligheden for at spare mange penge tiltaler de fleste. Ligeledes giver internettet en uforlignelig mulighed for at indhente information om et pågældende produkt samtidig med, at du kan skabe dig et fyldestgørende overblik over, hvad der rent faktisk findes på markedet. Netop disse faktorer gør, at internettet bliver til fantastisk tidsfordriv i forhold til at shoppe på nettet, fordi man sagtens kan bruge en del timer på at surfe efter det rigtige produkt eller den bedste pris. Hvis det er et mere kompliceret produkt, der skal købes, kan man ligeledes bruge en del tid på at læse om andre køberes erfaringer med produktet samt forhandleren.

Omvendt kan køb af mindre komplicerede produkter ofte blive forholdsvis spontane, fordi der hverken er de store beløb eller tekniske specifikationer involveret i købet. Du kan for eksempel forholdsvis let købe en kjole eller en bluse, hvis du alligevel sidder og kigger på udvalget af dametøj online. Kvindernes glæde for at shoppe er dermed også blevet tilføjet en ekstra dimension, da internettet bugner af forhandlere, der sælger billigt modetøj med hurtig forsendelse. Er du kvinde, vil du sikkert også kunne nikke genkendende til, at du ofte blot har været på tur rundt hos diverse forhandlere for at lade dig inspirere uden en oprindelig intention om at skulle købe noget, ikke sandt? På den måde kan det være lidt en fælde at anvende internettet som tidsfordriv, da man hurtigt kan lade sig friste og dermed bruge penge, som man ikke skulle have brugt.

Hvorom alting er, kan det i dag være svært at forestille sig, at der har været en tid uden internettet. De muligheder, som mediet byder, virker uundværlige, og nogle mennesker kan endda føle sig helt nøgne, hvis de ikke har netadgang for en stund. Der er med andre ord ingen tvivl om, at den fantastiske tidsrøver er kommet for at blive.