Det er fedt at kunne spille fodbold i haven

You are currently viewing Det er fedt at kunne spille fodbold i haven

Jeg må nok erkende, at en af de ting vi ikke er så gode til, i vores familie, er havearbejdet.

Vores have har ganske enkelt fået lov at ”udvikle” sig alt for meget på sine egne præmisser de senere år.

Græsset har fået lov at gro sig langt og ”vildt”, buske og træer er generelt blevet alt for store og fylder derfor efterhånden rigtig meget i haven og i det hele taget trænger haven bare til en kærlig hånd, så den kan blive brugbar og indbydende igen.

Som sagt så gjort

Og der er jo ingen vej uden om. Med mindre, at man vil hyre nogen til at komme og gøre alt det hårde arbejde, så må man smøge ærmerne op og tage fat. Og det er lige nøjagtig, hvad vi har gjort.

Vi er gået systematisk til værks og har taget tingene et skridt ad gangen.

Først var det træer og buske, som fik en omgang. Det meste kunne nøjes med en kraftig beskæring. Men et par af træerne måtte vi også vinke farvel til. De var simpelthen blevet for store til at have stående på en almindelig parcelhusgrund.

Efter klipning og beskæring af træer og buske, var det hækken hele vejen rundt om grunden som fik en tur. Den var blevet alt for høj og faktisk også så bred nogle steder, at vi kunne have svært ved at komme rundt.

Dernæst har vi fået klippet hele græsplænen inkl., kanter ved bede etc.

Det begynder faktisk at se ganske godt ud – hvis jeg selv skal sige det.

Så blev der plads til fodboldmål og en rebounder er på ønskelisten

Efterhånden, som vi har fået mere og mere styr på haven igen, forekommer den også væsentlig større end den ellers har gjort de senere år – der er simpelthen langt mere plads, end vi egentlig har gået og troet.

Det betyder også, at vi nu har fået plads til nogle ting i haven, som vi slet ikke kunne have der før.

Bl.a. har vi fået plads til et fodboldmål i en rimelig størrelse, så børnene kan komme ud og øve sig. Det er de vældig tilfredse med.

Det næste som står på ønskelisten hos børnene, er en rebounder, så det bliver endnu sjovere og mere udfordrende at træne herhjemme. Det tænker jeg også, at der bliver fint plads til – endda en lidt større en af slagsen. Det kan godt betale sig, at holde sin have – det har vi i hvert fald lært nu.

Nu kan vi igen nyde haven

Jeg vil ikke lægge skjul på, at det har været et stort, og indimellem også ganske hårdt arbejde, at få haven på ret køl igen. Men jeg synes det er lykkedes ganske godt og vi er i hvert fald selv blev vældig tilfredse med resultatet.