Bilreklame på firmabiler

Vi har en del firmabiler, som vores medarbejdere kører i, når de skal på besøg hos kunder. Det er vigtigt for os, at medarbejderne har mulighed for at komme rundt hurtigt. De dækker ret store områder hver især. Bilerne, vi har, er forskellige – de skal kunne køre i mudder og i naturen, men de skal også være egnet til at kunne parkere i byen. Vi kunne godt tænke os at give dem et fælles udseende, så alle, der ser dem, kan genkende os. Vi er jo et stort firma, og vi er ikke bange for at vise det.

Vis hvem du er

Vores sekretær har været i gang med at se på muligheder for, at vi kan få en fælles bilreklame på bilerne. Det er en svær opgave. Det er forskellige størrelser, der skal bruges alt efter, hvilken bil reklamen skal på.
Hun har dog fundet en god løsning: Det er muligt at få lavet det samme design i forskellige størrelser, så de passer til den enkelte bil. Det vil være en god løsning. Nu er det så op til os her i ledelsen at beslutte, hvad bilreklamen skal indeholde. Jeg har aldrig tænkt på det før, men nu er det en opgave, vi skal løse. Vores logo skal på helt sikkert. Vores firmanavn skal også fremstå. Vi skal jo være synlige. Adresse for vores hovedkontor? Nej, det er jeg ikke sikker på. Telefon nr. til vores kundeservice? Ja, måske. Det er faktisk ikke helt nemt beslutte.

Selv har jeg det sådan, at jeg gerne vil nøjes med et logo, vores firmanavn og et telefonnr. Vores marketingchef vil gerne have et billede af folk, som udfører arbejdet, vi laver på reklamen også. Det, synes jeg, bliver for meget. Det vil blive lidt rodet at se på. Han ved bare mere om marketing, end jeg gør. Jeg er designer, han er marketingmand. Så jeg bliver vist nødt til at høre efter, hvad han siger.

Det bliver min opgave at lave et grundudkast til et design, som kan bruges. Firmaet, som skal montere reklamen på bilerne, skal så tilpasse det til hver enkel bil. Vores logo er heldigvis forholdsvist simpelt, men idéen med et billede af folk i arbejde gør det lidt mere kompliceret. Baggrundsfarven skal være den samme på alle biler. Det volder mig lidt problemer. Jeg vil gerne have en sort baggrund, men hvordan får jeg det på en rød bil. Måske har firmaet en løsning? Jeg kan se, at de med stor succes har lavet mange bilreklamer for andre selskaber, så det må da være muligt at give et fælles look til alle bilerne. Det er vel ikke første gang, de arbejder med det samme reklameskilt for biler i forskellig størrelse.

Jeg har lavet et forslag til et design. Ringer op til firmaet for at høre, om vi kan få et møde om opgaven og for at høre, om de kan klare problemet med baggrundsfarven. Intet problem sagde de. Vi kan mødes på tirsdag og se på sagerne. Det er super. Marketingmanden kommer også med til mødet. Kl. 10:00.