Historien om Beate

You are currently viewing Historien om Beate

Allerede før vores lille datter, Beate, der nu er syv år gammel, blev født, besluttede min mand og jeg, at når vi hvert kvartal fik børneydelsen fra det offentlige, ville vi øremærke pengene til at købe børnetøj for. Det var egentlig ikke, fordi vi har problemer med at styre vores økonomi, men jeg så allerede den gang frem til den behagelige situation, at man kan tage i byen og købe halvstort ind af tøj til Beate med god samvittighed.

Og i de seneste syv år har jeg virkelig nydt den situation. Min mand er helst fri for at blive indblandet i sådan noget med børnetøj, men sådan har de fleste mænd det vel. Det er meget anderledes med kvinder, som i de fleste tilfælde elsker at klæde deres børn smart på.

De bedste mærkevarer

Jeg kan huske, da Beate var helt lille, hvordan jeg valgte de lidt bedre mærkevarer til hende. For sagen er jo, at en baby rent faktisk ikke er så dyr at holde pænt klædt på, og da jeg havde sat mig for, at alle pengene fra børneydelsen skulle bruges til tøj, var der råd til at vælge noget ordentligt.

Af og til tænkte jeg den gang på, at det vist var godt, at min mand ikke havde nogen anelse om, at der reelt var rigeligt med penge til tøjet til Beate, for så havde han nok kunnet finde på noget andet at bruge dem til. Så jeg nød i fulde drag at klæde hende på i de kendte mærker, og jeg valgte i starten oftest noget lækkert tøj fra Småfolk, hvis design og kvalitet, jeg satte stor pris på.

Da Beate kom i vuggestue i forbindelse med, at min barselsorlov sluttede, blev hendes garderobe tit kommenteret af pædagogerne i vuggestuen. De var glade for det tøj, hun havde på og med i vuggestuen, for det var alt sammen nemt og hurtigt at give hende på, og det sad godt på hende. Selv var jeg også glad for, at det meste af det var nemt at vaske, for selv om de er ganske små, kan de bestemt godt grise sig til, når de er udenfor og lege.

Økonomien og små børn

På et tidspunkt kom jeg til at diskutere tøj med en af de andre mødre i vuggestuen. Hun holdt på, at det var alt for dyrt at klæde de små på i mærkevarer, for de voksede jo hurtigt ud af tøjet igen, så der var bedre økonomi i at købe noget billigt, som man ikke er så ked af at kassere.

Det synspunkt kan jeg da godt følge, men min egen erfaring er, at det lidt dyrere tøj af kendte mærker både har en bedre pasform og er mere praktisk indrettet med hensyn til af- og påklædning.

Nu, hvor Beate er blevet en del ældre, har jeg stadig den holdning, at gedigent tøj i den sidste ende giver mere glæde til både barnet og forældrene. Nu er Beate også selv med til at bestemme, så hun lader sig nok påvirke af veninderne. Ofte er det Hummel børnetøj, hun helst vil have, når vi er på indkøb.

For os har det betydet, at vi har måttet se på alternativer til banken, og vi endte med at åbne en kredit her: https://kassekredit.nu/