Typer af cover til iPhone

iPhone cover
  • Post author:

Et iPhone covers primære opgave er at beskytte din iPhone mod ridser og mindre slag. Det er derfor vigtigt, at vælge et ordentligt cover fra starten af. iPhone covers kommer i mange former og farver, men de mest normale er dog nok bumpers, der sidder rundt på kanten af din iPhone og i nogle tilfælde samtidig dækker bagsiden, hardcases, der typisk er lavet i plastik og dækker de samme risikozoner som bumper’et og sidst men ikke mindst de populære skins, som (såfremt det er en god kvalitet) bliver lavet af folie typisk fra 3M.

Som nævnt tidligere er et cover til iPhone primære opgave at beskytte mod ridser og mindre slag. Det er dog ikke alle covers, der gør sit arbejde lige godt. Hardcases har, som også nævnt tidligere, en tendens til at være lavet i hård plastic (derfor navnet HARDcase), det vil altså sige, at det ikke er så fleksibelt, som covers i silikone eller plastik. Et sådant cover dur altså bedst som beskyttelse mod ridser og ikke slag, da det hårde plastik ikke absorberer stødene, hvilket kan ende i en smadret skærm på din iPhone. Kigger vi derimod på de nævnte silikone- og gummicovers, som typisk består af bumpers, er disse meget bedre mod stød, ikke nødvendigvis gode, men generelt bedre en et hardcase cover. Dette skyldes, at gummi og silikone, modsat den hårde plastik, er bedre til at absorbere stødene og derved, i de fleste tilfælde, skåne din iPhone for en smadret skærm og selvfølgelig din tegnebog for at blive tømt. Tilbage har vi skins. Disse beskytter som udgangspunkt ikke lige så godt mod slag og stød som fx silikonebumpers, men beskytter derimod godt mod ridser.

iPhone cover

Et iPhone skin af en god kvalitet laves for det meste i folie fra 3M. Folie fra 3M er en lækker, kraftig og slidstærk folie. Det er helt ideelt til beskyttelse af din iPhone. Hvor et hardcase personaliserer din iPhone, men egentlig ødelægger det flotte design, kan du med et skin personalisere uden at ødelægge designet. Det er altså en såkaldt win win situation. Skins kommer i mange afskygninger. De fås i bl.a. et frækt carbon look og et mere stilet egetræs look. Skins er let at påsætte din iPhone, da disse fungere akkurat som skærmbeskyttelse; man klistrer det bare på, og når det efter lang tid ser lidt træls ud, tager man det lige så let af igen, uden problemer med at skin’et klistrer eller andet.
Et skin er perfekt som cover til iPhone 4 eller 4S på grund af formen, af telefonen.

Prismæssigt er der ikke meget forskel på de forskellige typer covers, såfremt man kigger på samme kvalitet. De kan typisk erhverves for mellem 100,- og 200,-. Så når man skal vælge sit nye cover, er det bare, at vælge det man synes bedst om, hvis man altså bare vil pynte lidt på sin iPhone. Vil man derimod gerne have den optimale beskyttelse, kan en bumper anbefales. Eller vil man beskytte sin iPhone i en mindre grad og have en stilfuld og anderledes mobil, skal man gå efter et skin.