Skrumlet skal ud

You are currently viewing Skrumlet skal ud

Det store skrummel er ikke bedre værd end at køre på lossepladsen, sagde min elskværdige kone i en noget syrlig tone. Hun talte om det tv-møbel, jeg havde slæbt med ind i ægteskabet for seks år siden, og hvos vi lige siden har haft både vores fjernsyn og vore stereoanlæg stående, ligesom der i den ene side er god plads til alle vores cd’er med musik.

Jamen, hvor skal vi så have fjernsynet stående, indvendte jeg lidt tøvende, og hun var ikke sen til at svare, at det vist måtte være på tide, at vi skilte os af med den gamle og store kasse, som jeg kaldte fjernsyn.

Alle andre mennesker har jo en fladskærm i dag, og efterhånden er de jo ikke uoverkommelige i pris, så det må vel snart være vores tur, sagde hun. Humøret hos hende var ikke lige sådan, at jeg havde lyst til at sige hende imod, og i øvrigt havde hun vel ikke hel uret, for fjernsynet har mere end 10 år på bagen.

Jeg kom i tanker om, at noget af det bedste, min kære hustru ved, er at planlægge indretning og møblering af vores hjem, så jeg kastede mig i et forsøg på at bringe hende i bedre humør ud i et eksperiment, da jeg foreslog hende, at vi på stedet begyndte at finde ud af, hvordan vi så kunne møblere stuen.

Og jeg ramte plet, for hun blev straks i et helt andet humør. Hun startede med at slå fast, at et nyt fladskærms-tv skulle op at hænge på væggen, så det ikke tog plads op i stuen. Klart, svarede jeg, og man kan få mange forskellige typer tv vægophæng, så vi for eksempel kan få mulighed for at dreje fjernsynet, så man kan sidde forskellige steder i stuen og se tv.

Det vil også gøre det lettere at møblere stuen, påpegede jeg, og hun var efterhånden tøet helt op og i langt bedre humør end for blot få minutter siden. Man kan få sådan et fladskærm vægbeslag, så fjernsynet kan trækkes ud fra væggen og drejes i forskellige vinkler, fortalte jeg, og det giver mulighed for, at vi kan sidde enten i sofaen eller i vores to gode lænestolen i den anden side af stuen, når vi skal se noget på skærmen.

Vi blev enige om at tage i byen allerede dagen efter for at kigge på fladskærme og et tv vægbeslag, der opfylder vores ønsker. Det gjorde vi så, og jeg blev faktisk glædeligt overrasket over nogle gode tilbud på fladskærme, de havde i den tv-forretning, hvor vi også tidligere har handlet.

Vi valgte en 40 tommer stor skærm med en rigtig god opløsning, som ekspedienten kaldte det. Vi kunne godt i forretningen se, at der var tale om et dejligt skarpt billede, og der var også en fantastisk god lyd fra fjernsynets højtalere.

Ekspedienten viste os forskellige vægbeslag og understregede, at vi var nødt til at vælge et, der er kraftigt nok til at bære skærmens vægt. Det gjorde vi, og nu glæder jeg mig til at sætte det op i morgen. Men først skal jeg hjælpe min søde kone med at vælge en ny hårfarve på tilbud til hende, for hun trænger til lidt forandring.