Tips og tricks til et bedre indeklima

You are currently viewing Tips og tricks til et bedre indeklima
  • Post author:

Hvis man vil forbedre sit indeklima så er mange forskellige måder det kan gøres på, en af dem er ved at investere i en moderne støvsuger som i større grad er med til at give et godt indeklima. En anden er ved hjælp af stue planter.

Kan en robotstøvsuger forbedre indeklimaet?

En robotstøvsuger har den fordel at den kan gøre rent når man ikke er hjemme, det er en af de helt store grunde til at mange med støv allergi har købt netop sådan en. En anden stor fordel er at den støvsuger ofte, eller den kan den i hvert fald gøre det, hvis man vel og mærket sætter den til det, det gør selvfølgelig at der så vil være minimalt af støv tilstede i rummet. Samtidigt kan den komme ind de fleste stedet hvor en almindelig støvsuger ikke kan komme frem.

Der er dog visse ulemper ved robotten i forbindelse med forbedring af indeklimaet. Der hvor den virkelig dumper er i forbindelse med udstødning af den luft ,som er kørt igennem støvsugeren. Den kører igennem et filter, som renser lufter for 95% af alle støvpartiklerne, men de sidste 5% sendes retur ud i rummet hvor robotten arbejder. Det betyder nødvendigvis ikke det store fordi vi kan lade den arbejde når vi ikke er hjemme, og støvet vil derfor have lagt sig igen inden vi kommer hjem.

Robotstøvsuger er altså godt for indeklimaet fordi den støvsuger ofte, i princippet kan det også opnås med en almindelig eller mere traditionel støvsuger, men den skal man bare være hjemme for at bruge. Det betyder så at vi må ind ånde den udstødningsluft der har været igennem filteret.
Kan en centralstøvsuger så forbedre indeklimaet? Se en god test her.

En centralstøvsuger kræver at man selv gør en indsats. Kort fortalt så fungere den igennem en slags stikkontakter i væggen, også kaldet sugekontakter, som er forbundet til den centrale sugeenhed, som kan være placeret forskellige steder i huset. Grunden til at centralstøvsuger er virkelig god for indeklimaet er at den har udblæsning til den fri natur, den har fx afløb gennem taget og blæser på den måde alle støvpartikler som ikke lander i dens filter ud i naturen.

Hvad er så den bedste løsning?

Det er svært at sige hvad der passer bedst til dig. Der er ikke nogen tvivl om at hvis man køber den bedste robotstøvsuger på markedet så kommer man rigtig langt, den kan nemt indstilles til at passe den daglige støvsugning, og så behøver man faktisk ikke tænke ret meget mere over det, men hvis man gerne vil have alle støvpartikler ud af huset så er det centralstøvsugeren man skal gå efter.

Hvis man vælger centralstøvsugeren så skal man være klarover at der er en større installation forbundet med den løsning, hvis man er gør det selv man, så kan det helt sikkert godt klares på en forlænget weekend, men hvis man ikke selv kan installere den så skal man nok regne med installations udgifter på omkring 5000kr. Det bedste man kan gøre med en centralstøvsuger er at tænke den ind i et nythus, det giver også langt de pæneste rørføringer, her kan de nemlig nemmeste skjules korrekt. Her er robotstøvsuger derimod meget ned at installere, den skal faktisk bare pakkes ud og sætte i stikkontakten og så er den kørende.

Planter gør en forskel

Planter kan være med til at forbedre indeklimaet markant i dit. De færreste tænker over det, men planter omdanner CO2 til ilt, og selvom dine stueplanter næppe kan forsyne dig 100% med ilt så gør det en forskel ved luftet at der er planter i hjemmet. Men det kræver selvfølgelig at de passes korrekt, hvis man fx overvander sine stueplanter igennem en periode, så starter der en forrådnelse i stedet for, og det giver et ringere indeklima og en dårlig lugt.

Varmepumper renser luften

Som noget nyt har man opdaget af varmepumper også kan være med til at gøre en forskel for at forbedre indeklimaet, de gør nemlig det at de renser luftetn undervejs som de opvarmer eller nedkøler huset. Ikke nok med at de renser lufter, så virker de også som affugtere, hvilket betyder, at hvis man fx. har vasketøj i huset, så vil varmepumpen trække den ubehagelig fugtige luft ud af rummet. Et godt sted at starte jagten på en ny varmepumpe kunne være http://varmepumpe-guide.dk