Smerter

You are currently viewing Smerter

Min rengøringskone kom sidste mandag. Det er altid rart at komme hjem til et rent hus. Friskt og rent og parat til at hygge med familien i. Selv hader jeg at gøre rent, ved ikke noget mere kedeligt. Det er meget sjovere at gå på indkøb. Men altså, hun er ikke en ung dame mere, så jeg kan være lidt bekymret nu og da. For nogle måneder siden havde hun besluttet sig for at løfte tæpperne, og havde fået ondt i ryggen af den øvelse.

Det ville kræve behandlinger for ondt i ryggen, hvis hun skulle blive bedre hurtigt – og i Aalborg har vi rygbehandlinger, der virker hos Vejgaard Fys.

Det var slemt

Det var faktisk så slemt, at jeg måtte køre hende på skadestuen, og hun fik en blokade, som kunne tage den akutte smerte. Og hun kunne ikke komme på grund af smerten i 2 uger.
Lidt skyldfølelse havde jeg da, men hun burde vide bedre.
Jeg måtte fortælle hende, at hun må undgå den slags vridninger i sin ryg. Jeg vil jo nødig have, at hun holder op med at gøre rent hos os, fordi hun kender huset og ved, at jeg sætter pris på alt, hvad hun gør for os og vores hjem.

Rygproblemer

Jeg døjer selv med kroniske rygproblemer. Jeg har haft voldsomme smerter i mange år. Jeg ved ikke, hvad smerterne skyldes, men jeg har fået behandling i meget lang tid. Lægerne, som behandler mig, har for nylig fået kendskab til en ny medicin, og de spurgte mig, om jeg ville være villig til være med i et forsøg omkring behandling af kroniske smerter.

Jeg sagde ja til deres tilbud. Fik en snak med dem om, hvad det hele gik ud på, og hvad det vil koste. Det første, de forklarede mig, var, at det er en hormonbehandling, som kan lindre smerterne. Aha, men er det ikke lidt farligt? Jeg er i klimakteriet, og min krop forandrer sig. De forsikrede mig om, at forsøget ikke ville påvirke mit øvrige hormonsystem.
De forklarede mig, at i forsøgsperioden ville jeg ikke få omkostninger, men hvis det går godt, og behandlingen er effektiv, så er der mulighed for, at jeg kan få tilskud til at fortsætte behandlingen.
Forsøgsperioden ville vare et år.

Efter 6 måneder i behandling med det nye, kunstige hormon kunne jeg mærke, at mine rygsmerter formindskedes. Det var, som om at jeg kunne være sikker på, at jeg kunne vågne op hver dag, og ikke have ondt i ryggen. Lægerne kunne også konstatere, at det gik bedre for mig. Så de næste måneder blev dedikeret til at undersøge, hvor lidt medicin jeg har brug for.

Jeg skulle give en blodprøve én gang hver anden uge, så lægerne kunne måle og analysere. Nu hader jeg kanyler og nåle, men var tapper og kom hver anden uge op på centeret for behandling af kroniske smerter for at afgive prøven og høre om resultaterne for den forrige. Lidt trættende, men det viste sig, at jeg reagerer fint på medicinen, og at det er muligt at få nedsat forbruget kraftigt.

Det er rigtig rart at vide, at jeg måske ikke behøver så meget medicin, som jeg har fået.

Vi har 2 måneder foran os, til vi kan se det endelige resultat, og hvis jeg kan få en dagligdag uden smerter i ryggen, så vil jeg og min familie være endnu mere lykkelige.