Shortcodes i WP?

You are currently viewing Shortcodes i WP?

WordPress har i sandhed revolutioneret det at bygge hjemmesider. Engang handlede det om Frontpage eller Adobe GoLive, når der skulle bygges en hjemmeside – hvis man da ikke var så nørdet, at man skrev hele dynen i Notepad altså. Senere kom de store CMS – og så kom WordPress, og en revolution var skabt.

Alle kan lave en hjemmeside – næsten da

Med WordPress og evt. 1-click install er det så simpelt at sætte en hjemmeside op, at alle kan være. Og det har gjort WordPress til det største CMS i verden i dag, hvilket igen har medført en helt ubeskrivelig mængde plugins og udvidelser. Nogle er mere nyttige end andre.

Netop det simple i mange af de plugins gør dem meget populære. Hvad der før krævede indgående kendskab til PHP programmering, CSS m.m. kan nu klares i en håndevending ved at installere et passende og ofte helt gratis plugin. Men alt har en bagside i denne verden!

Plugins kan sløve hjemmesiden

Jo flere plugins, du installerer, jo langsommere bliver din hjemmeside – sådan firkantet sagt. En af dem, der har forsket meget i området er Kim Tetzlaff, som du kan følge på for eksempel G+ her.

Han har gennem adskillige år opbygget en enorm ekspertise i alt, der har med hastighed på hjemmesider at gøre, og det gælder i høj grad også WordPress. For eksempel har han skrevet en ganske interessant artikel om de såkaldte shortcodes, der faktisk kan sløve en WordPress ganske meget: http://kim-tetzlaff.dk/shortcodes-med-en-bagkant.html

Hvad skal du gøre for ikke at sløve WP?

Helt overordnet er det selvfølgelig vigtigt, at du har et hurtigt webhotel. Her er for eksempel Unoeuro et fremragende valg. Men endnu vigtigere er det, at du ikke installerer plugins i bevdstløshed. Du skal kun installere, hvad der er absolut nødvendigt for dig – læs artiklen vi linkede til tidligere. Meget kan klares med lidt simpel kodning i stedet for et plugin.

Hastigheden er afgørende for brugervenligheden, og den spiller en ikke uvæsentlig rolle for dine placeringer i Google. Derfor skal det tages alvorligt, og er du ikke skarp på området, kan vi godt anbefale dig at tage en snak med Kim Tetzlaff for eksempel.