Sådan fjerner du mælkebøtter og mos

Mos i græsplænen

Mange mennesker vil nikke genkendende til at, at det ikke altid er lige nemt at holde ens græsplæne pæn og uden for meget ukrudt. Mælkebøtter og mos er f.eks. nogle af de ting, som rigtig mange danskere bøvler med når det står på havearbejde. Der er dog heldigvis råd til at få bugt med dem.

Sådan fjerner du mælkebøtter

Mælkebøtter vil oftest være meget genstridige og derfor også være ret så svære at fjerne. Det skyldes deres rødder, som f.eks. er ret så lange. De kan således blive omkring 20-25 cm lange. Det er dog vigtigt, at man sørger for at få så meget af roden med op, da der ellers bare vil vokse nye mælkebøtter frem med tiden. Derfor skal man også sørge for at bruge det rigtige udstyr, som i dette tilfælde er et mælkebøttejern. Årstiden spiller også en rolle når man skal fjerne mælkebøtter. Det anbefales, at man begynder med det i det tidlige forår, da det er der, at mælkebøtterne fjernes lettest. Kilde: Husoghavesiden.dk, http://husoghavesiden.dk/maelkeboetter-i-graesplaenen/.

Sådan fjerner du mos

Når man skal fjerne mos er der andre faktorer end ens udstyr, som spiller ind. Det er således vigtigt, at man sørger for at fjerne mos fra ens græsplæne om sommeren. Det gode og varme vejr er nemlig med til at gøre mosset mere samarbejdsvilligt, og det kommer altså til at sidde meget mere løst end om vinteren, hvor det er meget sværere forhold at fjerne mos. Når man skal fjerne mos skal man bare bruge en ganske almindelig rive. Den kan nemlig rive mos op fra græsplænen. Man kan dog også benytte sig af lidt ”snyd” og få fuglene til at hjælpe. Hvis man smider lidt fuglefrø ud på mosset kan man være heldig, at fuglene kommer og giver en hånd med til havearbejdet. Kilde: Husoghavesiden.dk, http://husoghavesiden.dk/mos-i-graesplaenen/.

Læs desuden mere uddybende om mos på fjernmos.dk.