Akupunktur

You are currently viewing Akupunktur

Jeg ved faktisk ikke, hvad det er, der er ved at ske. Men i de sidste par uger har jeg lagt mærke til, at reklamerne i tv mest handler om medicin, som man kan købe i håndkøb. Altså uden recept. Og det bekymrer mig faktisk. Fordi det fortæller mig, at der er brug for medicin. Folk bliver syge. Der er jo andre sygdomme en Covid-19 relaterede sygdomme. Folk bliver forkølede. Folk får almindelig mild influenza. Folk kommer til skade og har brug for lindrende midler, de kan smøre på ømme led, eller sår. Men, kan vi ikke lige slå lidt koldt vand i blodet og få det på det rene: Covid-19 er ikke den eneste sygdom eller det eneste farlige, der eksisterer i vores samfund. Så hold lige op med hysteriet omkring virusset. Vi skal passe på. Ja. Vi må ikke tro, at Covid er ufarlig. Men vi skal oplyse, og ikke skræmme. Og i de tilfælde, hvor vi ikke oplyser korrekt, løber vi risikoen for, at smitten breder sig endnu hurtigere.

Alternative behandlingsformer

Lige nu er jeg ikke involveret i nogen som helst kampagner omkring oplysning vedrørende Covid-19 og alle de mutationer, der efterhånden er blevet konstateret. Men jeg er involveret i en kampagne, der handler om oplysning om alternative behandlingsformer. En af dem har noget at gøre med behandling af allergier. Akupunktur. Det siges, at akupunktur faktisk kan hjælpe imod allergi. Naturligvis kommer det meget an på, hvad det er for en allergi. Men det er imponerende, hvad jeg rent faktisk har set.
Jeg har set akupunktører helbrede mennesker med store smerter. Jeg har set akupunktører hjælpe mennesker med stofmisbrug. Det kunne være alkoholikere eller narkomaner. Det er sandt. De kan noget. Og hvorfor skulle de ikke kunne hjælpe i sundhedssystemet? Sådan helt generelt?

Akupunktører i Valby

Jeg har interviewet nogle akupunktører her i området, hvor jeg bor. Det var forholdsvist nemt at komme i kontakt med dem. De fleste har et website. Jeg søgte bare en enkelt aften på ”akupunktur Valby og København”. Listen, der kom frem, indeholdt alle akupunktører i Storkøbenhavn. Jeg fik lavet nogle aftaler med nogle af dem. Jeg ville jo gerne vide, hvad det er for nogle mennesker, der opsøger dem. Jeg ville jo gerne vide, om de har sådan nogle okkulte ritualer, eller om det virkeligt er en videnskab. Der har jo været rigtig mange rygter om, at akupunktur er lidt okkult.

For eksempel har Copenhagen Physio hjulpet meget – de ved, hvad det handler om.

Akupunktur er ikke okult

Min lille research har vist, at der ikke er noget som helst okkult ved akupunktur. Faktisk er det en videnskab, som de fleste ’gammeldags og konventionelle hospitaler’ i Danmark er ved at inkorporere ind i deres system. Og det betyder kort sagt, at den traditionelle og konventionelle videnskab er ved at acceptere akupunktur, som et effekt instrument. Og det er jo kun godt. Det er en berigelse. Det betyder nemlig i sidste ende, at der vil være et mindre behov for kemikaliefremstillet medicin. Akupunktur beror jo på en viden om magnetfelter og elektriske felter i vores krop. Og de felter kan kemikalier ikke påvirke. Eller de bør ikke påvirke dem.