Afbetaling på webshops?

You are currently viewing Afbetaling på webshops?

Min svoger har en webshop eller e-butik, om du vil. Han sælger en hel del forskelligt til hjemmet – lige fra små lamper over visse typer hvidevarer til havetilbehør og den slags. Jeg handler ofte hos ham, og det gør jeg af flere årsager. Dels er det jo familie, og dels er han billig – faktisk så billig, at han ikke KAN give rabat til selv familien. Og det er sgu fair nok. Forleden skulle jeg så ind og købe en ny grill i det lønlige håb, at der faktisk kommer en sommer i Danmark i år. Den kostede 1.795 kroner, og det var et fund. Men da jeg skulle til at betale, så jeg noget helt nyt, som jeg ikke har set før.

Afbetaling uden renter og gebyrer

Da jeg skulle vælge betalingsmetode, var der en ny mulighed sammen med dem, han tidligere har haft: ViaBill. Det lurede jeg lige lidt på, og jeg fandt da også denne lille video:

https://www.youtube.com/watch?v=uR4KNd7T2Hc

Nå – det var alligevel ret smart… Jeg tænkte lige lidt over det, og da jeg kunne se, at jeg kunne betale min nye grill over 3 gange i stedet for over én gang, uden det ville koste mig en krone, ringede jeg til svoger og spurgte ham, om det ville betyde en lavere fortjeneste for ham. Det ville det ikke, sagde han.

Så valgte jeg da at betale med ViaBill – hvorfor skulle jeg egentlig ikke det? På den måde står pengene på min konto længere – og jeg betaler ikke én øre mere for grillen, end jeg ellers ville have gjort. Svoger får også det, han skal have.

Flere kan købe, når tilbuddet er der

Jeg synes, det er genialt! Ofte er der jo slagtilbud på nettet, og hvis man ikke lige har likviderne men i øvrigt sagtens har råd til det, er det her jo smart som bare pokker. Jeg kan da sagtens se situationer, hvor jeg vil bruge det igen i fremtiden. For eksempel hvis jeg skal købe nye dæk til min bil – dem skifter jeg nemlig selv. Det er da noget af en udskrivning på én gang, og nu kan jeg dele det over nogle måneder uden at betale mere. Det kræver selvfølgelig, at den pågældende butik har ViaBill, men jeg kan ikke forestille mig andet, end at det snart er på alle butikker på nettet.