Pedari er hvad?

De små tvillinger skal døbes om en måned, og jeg er blevet hyret til at sy dåbskjolerne til den store dag. Kjolerne skal helst være lidt specielle, altså ikke som traditionelle dåbskjoler, og farven behøver ikke at være hvid. Som uddannet syerske er det en ønskeopgave, og jeg havde allerede samme aften, som jeg havde fået ordren, et forslag til modellen, for jeg gik ud fra, at kjolerne skulle være ens. Derfor inviterede jeg børnenes forældre over til en kop kaffe for at fremvise en skitse af en yndig kjole, og de virkede umiddelbart begejstrede.

Stoffet til kjolerne køber jeg i en netbutik, hvor jeg har handlet rigtig meget gennem tiden, faktisk er det en butik, som også sælger garn, sytilbehør og patchwork stof, og det pudsige var, at børnenes mor fortalte, at hun havde en drøm om, at kjolerne skulle have et bærestykke syet  i patchwork. Hun fortalte nemlig, at hendes mor selv havde syet hendes dåbskjole i kridhvidt bomuldsstof og påsat et rødt bærestykke i patchwork, og til søsteren havde hun til dåbsdagen syet en kjole af samme stof og i samme stil. Jeg fortalte, at jeg syntes, det var en rigtig god ide, i denne tid er retro stilen hot, så jeg gik selvfølgelig med på ideen. Min skitse til den øvrige del af kjolen var forældrene meget begejstrede for, og når der først er en grundmodel til et stykke beklædning, er det nemt at sy bærestykket i noget andet stof. Nu gjaldt det bare om at vælge stof og farver, en opgave jeg overlod til forældrene. De fik fremvist nogle stof- og farveprøver og landede på at vælge en sart gul farve i et blankt stof af tyndt taft. Bærestykket i kjolerne skulle bestå af en støvet lys grøn farve sammensat med det gule taft, og halsen skulle kantes med det lysegule taft, den lille kyse skulle være hvid men med et bindebånd i den grønne nuance, og mamelukkerne skulle være i den lyse gule taft.

Det er så dejlig og udfordrende en opgave for mig, og jeg har allerede i aften bestilt den gule taft og et patchwork mønster til bærestykkerne og sytilbehøret til dåbskjolerne, og det bliver spændende at genoptage den gamle teknik med at sy patchwork. Forhåbentlig modtager jeg stof og tilbehør i overmorgen, men da jeg er meget forhippet på at komme i gang med projektet, ringer jeg til butikken allerede i morgen tidlig og sikrer mig, at de afsender ordren hurtigt.

Når kjolerne er færdige, kommer forældrene med tvillingepigerne for at prøve og godkende mit arbejde, og jeg har lovet mig selv, at selv om jeg ikke er i familie med tvillingerne og deres forældre, vil jeg deltage i dåben i domkirken om en måneds tid. Faktisk føler jeg mig allerede lidt som en kunstner og er som sagt utrolig glad for udfordringen med at sy specielle og unikke dåbskjoler, så jeg bliver nødt til at overvære dåbsceremonien for at se, hvordan de smukke kjoler tager sig ud. Og jeg håber at få et billede af de smukke babyer i unikke dåbskjoler. Du skal i øvrigt tjekke de smukke Pedari ting ud her.