Den perfekte nøddeknækker

You are currently viewing Den perfekte nøddeknækker
  • Post author:

Jeg har været på udkig efter en ny nøddeknækker i lang tid, og efter at have kigget på nettet, er jeg fundet frem til en fra Drosselmeyer: http://www.kitchenone.dk/kogeredskaber/4154-drosselmeyer-noddeknaekker.html. En pebret pris, men lod mig alligevel overtale efter at have set en anmeldelse i Tjek fra Politiken, som plejer at give meget ærlige bedømmelser af produkter, og ikke ud fra hvem de personligt foretrækker. Har faktisk handles hos samme butik for cirka 2 måneder siden, da jeg fik den nye køkkenmaskine leveret. Havde ikke kontakt med dem, men jeg bestilte og den blev leveret 2 dage efter, så det er vel egentlig en god oplevelse. Jeg fik den leveret i går og den er allerede blevet testet med hasselnøder, og det fungerede fint. Det var blot at putte den med og trykke til, så knækkede de så let som en leg. Har endnu ikke haft lejlighed til at prøve den med store nødder, men der ser ud til at være god plads. Har den stående fremme på bordet med en lille skål ved siden af, så skaller let kan smides heri uden at flyde udover hele sofabordet, hvilket det altid endte med ved den tidligere billige nøddeknækker (tror faktisk den var fra Føtex til omkring 100 kroner).

Den kom meget belejligt, da det i går var store bagedag og der var hasselnøddekage på menuen. En gammel opskrift jeg fik af min mor sidste år, som jeg endnu ikke havde fået taget mig sammen til at lave. Den består ganske simpelt af 200 gram hasselnødder, 3 æg og 200 gram sukker. Du starter med at piske æg og sukker sammen, hvorefter dine hasselnødder tilsættes. De bages ved 180 grader i cirka 3 kvarter, eller til de ser færdige ud. Som fyld valgte jeg at piske noget fløde og drysse med mørk chokolade (gerne 80%).

Jeg var meget begejstret for resultatet, specielt når jeg tænker på hvor hurtigt den kunne laves. Opskriften er derudover helt uden mel og derfor glutenfri, og kan eventuelt skæres i stykker og fryses ned. Noget jeg er begyndt at gøre oftere, så man altid kan tage et lille styk kage op når man har lyst, og måske ikke har tiden eller ingredienserne til at tilberede den helt store portion.

Ved godt at det ikke er smart at købe ting til sig selv så tæt på jul, da jeg altid mangler inspiration til gode gaveidéer. Tænkte dog at dette måtte være en undtagelse, da det ikke ligefrem er sæson først at modtage en nøddeknækker den 24. december, for hvad skulle jeg så bruge i juletiden op til. Men jeg har senest tilføjet et GoPro hero 2 hjelmkamera, som godt nok koster på den ”forkerte” side af 2000 kroner, men det er forsøget værd. Den gør det muligt at optage under vand, hvilket er helt oplagt til den kommende dykkerferie næste sommer. Så jeg tænkte, at hvis nu alle gik sammen, kunne jeg være heldig at finde den under træet.  Under alle omstændigheder bliver den nok købt efter jul, så et tilskud i form af penge ville bestemt være en acceptabel gave. Måske den endda findes på tilbud til januar, selvom jeg har set at der er en ny model på vej.