Vær sikker på fuld dækning

En ferie eller en rejse er lig med mødet med nye kulturer, nye kulinariske oplevelser og ikke mindst oplevelser af forskellig karakter. Måske er din intention bare at skal stege som et andet stykke bacon på et badehåndklæde, men det kan også være, at du skal ud over stepperne for at se en helt masse forskelligt. Lige meget hvad du skal foretage dig på din ferie, så er det vigtigt, at du er godt klædt på til strabadserne. Her tænkes der ikke på tøj, men derimod på den rette rejseforsikring.

Ved rejser inden for EU/EØS vil du som regel være dækket af enten det gule eller det blå sundhedskort, såfremt behovet for lægehjælp skulle opstå. Forskellen på de to kort ligger i, hvor længe din rejse strækker sig over samt formålet med din rejse. Det blå sundhedskort gælder ved rejser, der varer længere end en måned samtidig med, at det blå sundhedskort gør sig gældende ved erhvervsrejser, studierejser, praktik eller au pair ophold i EU/EØS samt hvis du skal følge en faglig uddannelse. Du kan se på Google, hvilke lande der hører under EU samt EØS.

De to sundhedskort dækker som sagt kun ved helbredsmæssige ting, og som du kan se, dækker de heller ikke alle lande. En rejseforsikring er derfor et must, hvis du bevæger dig udenfor EU/EØS, da du ellers ikke får dækket besøg på sygehus, lægehjælp eller lignende. Derudover skal du generelt set overveje en rejseforsikring, hvis du ønsker at gardere dig mod andre uheld end de, der er helbredsmæssige funderet. Skulle din bagage eksempelvis blive stjålet eller være forsvundet i lufthavnens mylder, kan en rejseforsikring hjælpe dig med at dække et vist omfang af udgifterne for dette.

En anden fordel ved en rejseforsikring er, at du kan få hjælp, såfremt du skulle komme til skade ved aktiviteter såsom river rafting, vandsport eller klatring. Ikke alle forsikringsselskaber er dog helt klare i spyttet omkring deres dækningsvilkår ved dette forhold, så her skal du læse betingelserne grundigt. Et andet punkt, som ikke er helt ens for alle forsikringsselskaber, er, hvilke områder de dækker. Visse forsikringsselskaber dækker ikke uroplagede områder samt områder i en vis radius til disse. Derfor skal du være 100 % sikker på, at du er fuld dækket, lige meget hvor du skal rejse. Ved uroplagede områder kan der imidlertid være et definitionsspørgsmål. Forsikringsselskaberne har ofte deres egen definition af, hvad der er uroplaget, hvilket meget vel kan afvige fra din opfattelse. Du skal derfor aldrig antage noget ved dette punkt, men du skal derimod sørge for at tjekke forholdene grundigt til bunds.

Har du brug for en rejseforsikring, kan det med andre ord godt betale sig at undersøge markedet nøje, inden du træffer den endelige beslutning. Der vil være forskel på priserne, men der vil som nævnt også være forskel på dækningsgraden. Du kan sagtens finde en håndfuld billige forsikringsselskaber, hvor du ikke skal betale det hvide ud af øjnene for en forsikring. Du skal imidlertid være sikker på, at den billige løsning ikke ender med at blive en dyr løsning for dig, såfremt du ikke er ordentligt dækket. Som ved alle andre forsikringer, skal du altså holde øjnene åbne inden det endelige valg.