Terrassevarmer

Det skulle vise sig at blive noget af en udfordring, da min kone og jeg for få måneder siden flyttede ind i vores nye ejerlejlighed i et helt nybygget, seksetagers hus. Udfordringen kom i kraft af de betonelementer, som udgør vores skillevægge i lejligheden. Den anvendte beton er så hård, at selv min gode, gamle slagboremaskine måtte give op. Det første hul, jeg ville bore i forbindelse med opsætningen af nogle hylder, fik jeg ganske vist gjort dybt nok til at få en dyvel ind, men det tog det meste af et kvarter, før hullet var dybt nok.

[button link=”http://www.frishop.dk/pl/Terrassevarmere_4350.aspx#varmer” type=”big” color=”orange”] Køb terrassevarmer her[/button]

 

 

 

Der var endnu håndværkere i huset, da vores lejlighed var en af de første, der var blevet færdig, så jeg spurgte en tømrer til råds. Han forklarede, at bygherren havde valgt den meget hårde type beton, fordi den samtidig er utroligt godt lyddæmpende. Og så fortalte han mig, at jeg lige så godt med det samme kunne købe mig en borehammer, for det er det eneste værktøj, der dur til den type beton.

Så turen gik til byggemarkedet, hvor jeg købte en Makita borehammer og bor i forskellige størrelser. Og da jeg nu var der, valgte jeg at forny mit efterhånden noget indskrænkede sortiment af skruer, for jeg var selvfølgelig bevidst om, at der skal bruges en del skruer, når man skal montere en ny lejlighed helt fra bunden med reoler, billeder og alt det andet, man hænger op på væggene. Så jeg købte fire kasser med skruer i forskellige dimensioner fra NKT.

Derefter kunne jeg gå i gang derhjemme, og jeg husker klart den gode følelse, jeg havde ved, at den nye borehammer var fantastisk effektiv og præsterede de flotteste huller i den hårde beton. Jeg sendte en venlig tanke til ekspedienten i byggemarkedet, der havde understreget overfor mig, at det i længden ikke kunne betale sig at købe det billigst mulige produkt, for det ville bare give mig ærgrelser senere hen. Så selv om den borehammer, jeg købte på hans anbefaling, var flere hundrede kroner dyrere end den billigste i byggemarkedet, synes jeg nu, at det er pengene værd, for det er en rar fornemmelse, når ens værktøj bare virker.

Da jeg i sidste uge igen havde ærinde i byggemarkedet, mødte jeg den pågældende ekspedient, og jeg kunne ikke lade være med at fortælle ham, at jeg var meget glad for hans rådgivning. Og nu ville jeg i øvrigt gerne have hans hjælp igen.

Jeg skulle nemlig have købt en terrassevarmer, som vi kan bruge på den godt 20 kvadratmeter store altan, vi har til lejligheden. Det er dejligt at kunne forlænge de gode sommeraftener ude på altanen med lidt ekstra varme, når solen er gået ned.

Den hjalp han mig med at udvælge, og han anbefalede en terrassevarmer til elektricitet, da han hørte om, hvordan vores altan er. Jeg skulle også have en lampe, så vi også kan sidde og læse på altanen om aftenen, så han gik med over i afdelingen for udendørs belysning, hvor jeg fandt en lampe, som står fint til vores altan.