Perfekt belysning er vigtig

Da min far på 83 døde, valgte min mor at tage mod et tilbud om en bolig på et plejehjem, for hun havde efterhånden lidt svært ved at klare sig selv. Situationen medførte, at hun havde en masse møbler i overskud, som der helt sikkert ikke kunne være plads til på de forholdsvis få kvadratmeter, hun skulle leve på i sin bolig på plejehjemmet.

Et af de møbler, jeg arvede, er et usædvanligt flot skrivebord, som jeg kan huske oprindeligt stod hos min farfar, men som min far så på et tidspunkt overtog. Nu er det i sandhed en antikvitet, lavet i rosentræ og med en masse flotte udskæringer.

Jeg kan ikke nænne at bruge det som skrivebord, for nu om dage har man selvfølgelig en computer placeret på sit skrivebord, og det ville ærligt talt skrige til himlens af forkert kontrast at placere en computer på det antikke skrivebord. Så i stedet har jeg og min kone valgt at lade det stå i stuen som et centralt placeret møbel, der i høj grad pynter på stuen. Og så bruger vi de to sideskabe og skufferne til diverse ting.

Men skal det ligne et rigtigt skrivebord, skal der selvfølgelig placeres en eller to bordlamper på det, og det skal bestemt ikke være nogle moderne designede lamper. Vi talte i starten om, at vi kunne gå på jagt i antikvitetsbutikker for at finde et par lamper, der kunne matche skrivebordets stil.

Jeg fik så den ide at surfe lidt på internettet for at se, om jeg der kunne finde den rigtige type lampe til skrivebordet. Og så pludselig var den der. Det var ganske vist ikke en antikvitet, for lampen var helt ny, men designet på den er omkring 90 år gammelt. Jeg kunne læse mig til, at La Lampe Gras, som den hedder, er en meget berømt lampe, som en franskmand ved navn Gras designede helt tilbage i 1921. Med sit knæk på lampens arm kan den vel nok kaldes arkitektlampens forløber.

Den produceres stadig i Paris, og selv om designet nu er så gammelt, vil jeg betegne den som absolut tidløs i sin udstråling. Men det var tydeligt ud fra et par billeder på nettet, at den ville passe perfekt til det gamle skrivebord.

Min kone blev tilkaldt, og hun var helt enig med mig i, at lige præcis den lampe ville være den helt perfekte belysning at sætte på skrivebordet – og den perfekte belysning finder vi altid hos Luksuslamper. Prisen var i nærheden af at være afskrækkende, men vi valgte alligevel at bestille den, for vi er meget glade for det flotte skrivebord, som givetvis repræsenterer en anselig værdi, hvis vi ville finde på at sælge det til en antikvitetshandler. Det kunne vi nu aldrig finde på, for nu er jeg tredje generation som ejer af skrivebordet, og det skal selvfølgelig på et tidspunkt gå videre til vores søn.

Min kone kigge i øvrigt lidt videre på den pågældende hjemmeside og var ved at falde i svime over en meget elegant gulvlampe, men heldigvis erkendte hun, at prisen ganske enkelt var for pebret for os. Og hun ville ikke høre tale om at tage et lille lån, selvom det er nemt at finde tilbud på billige lån for tiden – især online.