Ismaskinen er et hit

Min store datter på 11 år kom hen til mig for nogen måneder siden og fortalte at de havde fået hjemmelavet is til den fødselsdag hun havde været til dagen før. ”De havde sådan en smart maskine de bare stoppede det hele i, og så lavede den helt selv isen.” Hun var vældig interesseret i at vi skulle anskaffe os sådan en, for det var jo nemt til sommer og lave sin egen is, og ”så kan man jo spise alt den is man har lyst til for det koster jo ikke noget” (måtte pænt fortælle hende at isen jo ikke bliver lavet af ingenting).

Vi havde ismaskine da børnene var små, men den gik desværre i stykker efter at den blev tabt på gulvet da Tina var 3 år (jeg siger ikke lige noget om hvem der tabte den). Min mand og jeg havde flere gange snakket om at anskaffe os en igen, da vi var utrolig glade for den anden vi havde. Vi kunne lave isen mens Tina sov i i vores lækre Christianiacykel, ja det kan faktisk gode lade sig gøre at lave ladet om til den bedste lille hyggestue, og med den uundværlige babyalarm var der jo styr på hende.

Vi besluttede os for at købe en igen, når nu vi havde været så glade for den anden og Tina viste så stor interesse for det, og gik derfor på nettet og søgte, da vi ikke vidste hvilke mærker og modeller der var gode. Vi fandt en fin model med kompressor på http://www.kitchenone.dk/44-ismaskiner, og besluttede os for at bestille den med det samme – så skulle vi j o ikke selv ud og finde den i en butik og transportere den hjem igen J Vi fortalte ikke nogen af børnene at vi havde købt en. Det skulle være en overraskelse.

Vi fik leveret vores ismaskine op til en weekend hvor begge børn skulle have vennerne på besøg i løbet af weekenden. Weekenden bød på masser af solskin og leg i haven, og både Tina og Sarah havde flere gange spurgt om vi ikke kunne købe noget is vi kunne spise i weekenden, og de så meget skuffede ud når vi sagde nej.

Weekenden kom, og deres venner kom over for at lege. Og mens de rendte rundt i haven og havde det sjovt, listede jeg ligeså stille ind i køkkenet og tændte for ismaskinen. Efter kun 25 min. var isen klar, og der var ikke nogen af dem der havde opdaget hvad jeg havde lavet. Da jeg kom ud med den friske is, var deres ansigtsudtryk guld værd. De troede jo ikke de måtte få is i weekenden, og de havde brugt en masse energi på at spørge efter det.

Siden den dag er vores ismaskine blevet meget flittigt benyttet – både af børnene og os. Børnealarmerne er ikke nødvendige mere, da de jo er blevet så store at de ikke skal sove til middag mere, men ismaskinen bliver brugt mindst lige så meget som dengang – måske endda mere da børnene jo er blevet det større og også selv kan spørge efter is J Især når de har vennerne over, så kommer de tit hen og spørger om de gerne må få eller lave is (ja, de vil nogengange gerne selv lave den). Også til familieaftener med film, spil og hygge bliver der ofte lavet is, da vi alle sammen er helt vilde med at få hjemmelavet is. Og eftersom maskinen klare det hele selv når ingredienserne er fyldt i, er der ikke en af os der konstant skal stå ved maskinen, og det giver mere tid til at nyde aftenen. Jeg er overbevist om at hvis også denne ismaskine går i stykker, går der ikke længe inden vi har en ny igen.