Hvor meget kræver det at have hund?

hundimarkHvor meget kræver det egentligt at have sådan en bette hund, det kan da ikke være særlig svært? Sådan tænker mange danskere inden de får hund, når de så har fået den er det en helt anden sag. At få hund er nemlig et kæmpe projekt som man skal dedikere sig til. At have hund kræver masser af tid, penge og overskud.

 

 

En hund er krævende

Selvom det måske lyder nemt nok at passe en bette hund så er det altså ikke bare lige til. En hund kræver masser af opmærksonhed, den skal kæles for, gåes tur med samt have masser af tjek hos dyrelægen. Det anslås at en hund cirka koster 10.000 kroner om året, dette er altså efter den er købt. Disse penge går til foder, legetøj, dyrelæge og træning. Det er nemlig en fejlopfattelse blandt mange danskere at en hund ikke skal have professionel træning. For at en hund kan blive helt tam og omgåes blandt mennesker uden problemer skal der helst en professionel hundetræner over.

 

Hundeudstyr

Når man køber hund skal der jo også købes masser af udstyr. Der skal købes legetøj, hundekurv, hundehus, hundesnor, halsbånd, vacciner, ja jeg kunne blive ved. Det er derfor heller ikke helt billigt at have hund og dette er meget vigtigt at tænke over når man køber hund, der kommer altså et ordentligt hul i budgettet som ikke alle familier har råd til.

Rejser i meget?

Ja, hvis I er en familie der rejser meget kan hunden meget hurtigt blive en stor hindring. Det er nemlig ikke altid lige nemt at tage en hund med på ferie og hvis den ikke kan komme med skal den jo passes herhjemme. Det kan man få professionelle dyrepassere til at gøre for en men man kan også spørge familien. Det eneste problem med dette er at det altså er jeres projekt at fp hund og ikke jeres familie. De er derfor i deres gode ret til at sige nej. Det er nemlig ikke bare sådan lige til at passe en hund hvis ikke man er vant til det. Det kræver jo man sætter sig ind i hvad den skal have at foder, at den skal motioneres og kæles for. Det kan altså resultere i at det er et gentagende problem når man skal rejse.

Hvor meget må den spise?

Det kan faktisk være svært at anslå hvor meget en hund må spise af sit foder dagligt. Det kan det være fordi der selvfølgelig er forskel på foder og hunden. Hvor meget den spiser afhænger meget af hvor meget den vejer og hvor meget den motionere. Man plejer at sige en hund på 40 kilo må spise godt 475 gram hundefoder om dagen, hvis den mest er indendørs, hvis det der imod er en hund der er meget aktiv ude i haven og også er ude at gå dagligt må den altså gerne komme op og spise de 555 gram. Hvis du er i tvivl om hvormeget din hund må spise eller bare vil vide mere om kæledyr, så læs her.