Gartneren fik hosting og fjernbackup

En gartnervirksomhed ville egentligt bare gerne gøre, hvad en gartnervirksomhed nu og engang gør. Derfor var der ikke det store fokus på fjernbackup og hosting, men ved hjælp fra et midtjysk IT-firma lykkes det alligevel at kombinere netop hosting og fjernbackup til en succesfuld IT-løsning for gartnervirksomheden.

Den midtjyske gartnervirksomhed havde eksisteret i over 25 år, hvori internettet og de digitale mulighed næsten havde sneget sig indenom. Ganske vidst have ejeren af virksomheden anskaffet sig en computer til at følge med i udviklingen, en hjemmeside var blevet opsat, og nye planter blev bestilt via internettet og mail.

Gode venner gjorde opmærksom på faren

Derfor indeholdt ejerens computer også fortrolige informationer om gartnervirksomheden, der kun fandtes på lige netop denne computer. Det blev ejeren gjort opmærksom på af et par venner, der var bekymrede for de store sikkerhedsfarer netop denne model medfører.

Af den grund tog ejeren af gartnervirksomheden fat i et midtjysk IT-firma for at høre om mulighederne for en komplet løsning. Det endte med at blive en pakke med såvel hosting som fjernbackup. De to bestanddele blev brugt på følgende måde:

  • Hosting: Gartnervirksomhedens maildrift blev hostet af IT-firmaet. Via en Hosted Exchange løsning skulle gartneriejeren intet gøre for at vedligeholde og opsætte maildriften. Tværtimod kunne han, når han tændte om morgenen, gå direkte til de virusfri mails og besvare dem. Ved hjælp af denne form for hosting blev mailsne nemlig tilmed renset for virus og spam.Via hosting kunne gartneriejeren tillade sig at bruge næsten al sin tid på at plante planter og skabe nye spændende sorter i stedet for at rode med IT og hosting fra husstanden.
  • Fjernbackup. Som forklaret var der mange fortrolige dokumenter at finde på gartnerens computer. Et nedbrud ville være fuldstændig katastrofalt for virksomheden, da alle dokumenter derved ville forsvinde. Derfor opsatte IT-firmaet fjernbackup på alle vigtige dokumenter.
    Med fjernbackup bliver der dagligt taget en backup af gartnerens fakturaer, kundeklientel med videre, hvorved alle data er sikre, selv i tilfælde af nedbrud, brand eller lignende.
    Fjernbackuppen fungerede også via hosting, da alle dokumenter blev opbevaret i det midtjyske IT-firmas sikre serverpark.

Hosting og fjernbackup via løbende abonnement

Da hosting og fjernbackup var på plads havde gartneren tegnet et løbende abonnement hos IT-firmaet, der for fremtiden ville tage sig af IT-driften med hosting og fjernbackup af virksomheden. Det har betydet mere tid til planter for gartneren, og det tilmed til en meget lav månedlig pris, da vedligeholdelsen af hosting og fjernbackup for IT-firmaet er en bagatelsag.

Dokumenterne er sikre via fjernbackup og hosting holder hjemmeside og maildrift kørende. Som en stor, dansk bank for et par år siden havde som motto: Gør det, du er bedst til – det gør vi. Det gør gartneren nu, og han lader det professionelle IT-firma om hosting og fjernbackup!