For billige penge kan man som ryger få større frihed

You are currently viewing For billige penge kan man som ryger få større frihed
  • Post author:

Rygning i Danmark er ikke længere hvad det engang var. Det er et område, som er tungt beskattet og råderummet er begrænset og virker fængslende for rygere. De muligheder som engang var, er nu blot noget, som man hører fra ens bedsteforældre og forældre, som gladelig mindes dengang, hvor man måtte ryge lige hvor det passede en, når det passede en. I Danmark slår vi os ellers højt på, at vi er et tolerant samfund, hvor der skal være plads til alle, men desværre viser vi som nation gang på gang, at det blot er en utopisk forestilling vi har om os selv. Rygere bliver set ned på, både på arbejdspladser og generelt i det offentlige rum, så det er ikke længere nemt at være ryger – det er pisse hårdt!

Som situationen er lige pt., så er det så sindssygt dyrt at købe tobakscigaretter, fordi staten bliver ved med, at smække den ene afgift ovenpå den anden afgift, så det efterhånden koster minimum 40 kroner for 20 smøger. Oveni, så skal man tvinges til at se på afskyelige billeder på cigaretpakkerne, mens man nærmest ikke engang kan tænde op for en tobakscigaret i ens eget hjem – lovgivningen omkring hvor man må ryge er næsten ved at drive rygere ud i den situation, hvor de må danne hemmelige undergrundsgrupper. Situationen virker stødt mere og mere håbløs, men så alligevel, så er der et enkelt lys at finde, blandt massen af nedslået og ulovlige muligheder. Lyset kommer i skikkelse af e-cigaretterne – et alternativ til tobakscigaretterne, på mere end én måde!

E-cigaretterne er et produkt, som drives af en sukkerholdig væske, der gennem nogle mekanismer i selve hylsteret bliver forstøvet, så den danner en klar og hvid damp, der ganske vidst minder om tobaksrøg. Når e-cigaretterne ikke har noget med den skadelige nikotinholdige tobak at gøre, så er der heller ikke nogle skatter og afgifter forbundet med produktet. Staten har ikke noget at skulle have sagt, når det kommer til prisen af den væske, som e-cigaretterne bliver drevet af.
E-cigaretterne er heller ikke omfattet af rygelovgivningen, så her bringer produktet friheden tilbage til rygerne. Røgfrie zoner gælder ikke for rygere af e-cigaretter, for dens damp er ikke skadeligt for passive rygere. Der er altså frit slag med e-cigaretterne, og ikke nogen grund til, at føle sig gemt væk og ilde set i forhold til staten.

Også på pengepungen giver e-cigaretterne forbrugerne friheden tilbage. E-cigaretterne er så billige i drift, at det der før var blot én persons cigaretbudget, det kan nu ’drive’ tre rygeres forbrug af e-cigaretter. Det er en vild sammenligning, som giver luft under vingerne på både forbrugerne, men også produktet i sig selv – for under en tredjedel af ens vante budget, kan man stadig ryge og med langt større frihed. Det er en billig pris for noget så befriende!

Vil du gerne købe en billig e-cigaret læs mere her