Ferien i Grækenland var ikke det samme

jeg har lige været en tur i Grækenland på ferie. Det har jeg været nogle gange nu, men det er bare som om, det ikke er helt det samme denne gang. Allerede den gang vi ankom til lufthavnen, der kunne jeg godt mærke, at der var en helt anden stemning end der har været de andre gange. Jeg er næsten sikker på, at den økonomiske krise i landet, skal have skylden for dette. Det er jo egentlig også klar nok, for befolkningen har accepteret lønnedgang, det er kommet rigtig mange nye arbejdsløse etc – Kort sagt, så går det altså ikke særlig god i landet. EU har forsøgt at hjælpe, med diverse hjælpe pakke. Hver gang der er kommet en ny hjælpe pakke, så har der dog også været krav om, at det skulle skære yderlig ned på diverse ydelser. Dette gør så igen, at endnu flere bliver arbejdsløse, så kan man vel rolig sige, at landet er kommet ind i ond spiral, hvor ting bare går ned af bakke.

Jeg har umiddelbart svært ved at se en hurtig redning i landet, og det har de lokale indbygger nok også kan jeg forestille mig. hvis vi i Danmark, stod i det samme som de gør, så ville den enkelte borger nok heller ikke have så meget i overskud. Jeg synes som sagt godt man kan mærke det i landet når man kommer derned. De andre gange jeg har været der, der har alle folk være glade og  meget hjælpsomme. Den her gang, der kunne jeg godt mærke ude i lufthavnen, at folk ikke var i det gode humør man har set de andre gange. Det var i det hele taget svært at finde en vi kunne spørge ude i lufthavnen. Vi havde lidt svært ved at finde det sted i lufthavnen, hvor de forskellige kontorer, for de forskellige selskaber med billeje holdt til. Det var ikke nogen let opgave, men det er jo nok fordi der er så mange der er blevet fyret, netop for at skære ned. Heldigvis så havde vi dog lejet bilen på siden http://www.billig-billeje.com/. Derfor var vi klar over, hvilket selskabet vi skulle finde, og til sidst, der fandt vi da også en at spørge.

Vi kom udenfor lufthavnen, og ude til selve vores ferie. Det hele var bare meget mere trykket, og der var slet ikke samme antal turister, som der har været de andre gange. Det er egentlig meget synd for dem, for med sådan en oplevelse som jeg har haft, så er det bare ikke lige noget jeg har lyst til at prøve lige med det samme igen. Når der så ikke kommer så mange turister, så gør det bare problemet endnu værre, så kommer der færre indtægter til landet, fordi der ikke kommer så mange turister. Så er der endnu flere der skal fyres etc.

Jeg har umiddelbart svært ved at se hvordan udviklingen skal vendes i landet. Jeg tror der kommer til at gå mange år, inden vi ser det Grækenland vi alle samme kender, og holder så meget af.