Efteruddannelse er nødvendig for at være foran

Rigtigt mange de tror at når de har fuldført en uddannelse og har fået det fede job, så er den hellige grav velforvarret. Så sidder man der og har arbejde til resten af sit liv, og ingen vil stille spørgsmålstegn ved ens kompetencer. Det er formentligt nok også rigtigt nok nogle steder, mens andre steder er der vedvarende krav til at man er den dygtigste på arbejdsmarkedet indenfor sit felt. Nogle gange sker der så også en lidt uheldig udvikling i samfundet såsom en finanskrise der gør at medarbejdere bliver fritstillet, virksomheder lukker eller man har svært ved at klare presset. Uanset hvad så står man ofte i den situation at den viden man sidder med, den er dybt forældet og det er først der man begynder på noget efteruddannelse og så er det ofte meget for sent.

Det er vigtigt at man hele tiden holder sig opdateret indenfor det felt man arbejder, og ligeså vigtigt at man holder lidt øje med de felter der grænser op til. Eksempelvis, arbejder man dagligt med tal i Excel. Så kan det synes at være fuldstændigt opsonst at komme på et excelkursus – for du ved jo godt det hele i forvejen. Men er det nu også så opsonst som det umiddelbart synes?

Kurser er aldrig spild af tid!

Kurser er aldrig spild af tid, man vil altid få noget hjem fra et kursus. Er man på et Excel kursus, selvom man har arbejdet med Excel igennem mange år så har man jo på et kursus mulighed for at stille de rette spørgsmål der tilfører dig ekstra viden til dine dagligsdags opgaver i excel. Du skal naturligvis ikke på et 5 dages grundlæggende begynder excel kursus på AOF eller lign. du skal på et virksomhedsrettet excel kursus ved en af de mange private udbydere i markedet. Her skal du og måske et par af dine kollegaer have et par intensive dage, hvor der arbejdes med jeres opgaver, udfordringer og mål. Et sådan kursus vil uden tvivl tilføre dig, dine kollegaer og din arbejdsplads en kæmpe værdi.

Lav løsningerne på kurset

Når du er på sådan et virksomhedsrettet excel kursus, så har du og dine kollegaer ofte mulighed for at medbringe jeres egne opgaver og få instruktørens øjne på excelarkene. Det vil være en oplagt mulighed for jer, til at få optimeret de (ofte) meget store excelark der bliver brugt i virksomheden. Her kan der optimeres på strukturen af arket, de formler der er brugt kan blive forklaret og måske kan der skrives en lille stump VBA kode, der sparer et par arbejdsgange.

Kan du skrive det på CV’er

Ja ingen tvivl – det er noget af det virksomheder de kigger meget på, når de skal ansætte en ny medarbejder. Har medarbejderen fulgt med, har de opnået ny viden og har medarbejderen været villig til hele tiden at gøre det bedre i dag end igår. Det eneste det kræver er bare at du går ind til din chef og banker i bordet og siger at DU vil have efteruddannelse NU 🙂