E-cigaretter med nikotin – Er de livlige at købe i Danmark ?

ecigaret-med-nikotin

Jeg får efterhånden mange spørgsmål fra mine læsere, og det er jeg naturligvis rigtig glad for, for så ved jeg jo at der er nogen ude i Verden, der følger med i hvad jeg læser. Det er super fedt, at man kan være med til at gøre en forskel. Hvis du sidder og læser med, at skal du jo også være velkommen til at stille mig nogle spørgsmål. Nå men tilbage til det spørgsmål som jeg har fået.

Kan man lovligt købe e-cigaretter med nikotin i Danmark ?

I Danmark går man langt for at beskytte forbrugerne for, at de ikke skal købe farlige produkter. Det er som udgangspunkt også fint nok. Det betyder dog, at man ikke lovligt kan sælge e-cigaretter med nikotin, for som mange nok nok, så er nikotin ikke ufarligt. Man har derfor ved lov bestemt, at de eneste e-cigaretter der kan sælge lovligt, det er dem uden nikotin.

Det som er lidt sjovt med denne lovgivning er jo så, at det er helt lovligt at sælge almindelige cigaretter med nikotin alle steder, men når det så kommer til produkter der kan hjælper med at stoppe med at ryge, og som indeholder nikotin, så er det lige pludseligt ikke lovligt mere. Det er lidt rystende at tænke over. Jeg er derfor lidt blandet, om det er en god idé med det forbud. Det betyder nemlig, at hvis man ønsker at stoppe med at ryge, og gerne vil gøre det med e-cigaretter med nikotin, så er man nød til at handle i udlandet.

Det er nemlig sådan lidt en dobbelt holdning til det, for det viser sig faktisk, at man som privat person gerne må lave import til eget for brug at e-cigaretter med nikotin. Man synes derfor, at det er i orden at webshops i udlandet de tjener penge på at sælge til danskere. Det er jo penge som man kunne have tjent i Danmark, og på den måde kunne man hav fået de skatter der følger med der. Butikkerne kunne også være underligt dansk fødevarekontrol, sådan at man kunne være sikker på, at der ikke er blandet alle mulige ting i produkterne. Denne kontrol er ikke muligt, så produkterne sendes fra udlandet og ind i Danmark, uden nogen form for kontrol. Jeg forstår ikke helt at man synes det er en god idé fra de danske myndigheders side.

Hvis du skal købe stort ind, kan du jo overveje et gratis visa kreditkort.

Når man gerne vil købe e-cigaret med nikotin i Danmark, så skal man tænke sig lidt om, for det er jo netop et marked, der ikke er reguleret på nogen måde. Det gælder derfor om, at man køber produkter som lever op til de krav som man kan forvente. Sørg derfor for, at købe hos en af de store producenter, for der er du sikkerhed for, at der ikke leveres en god kvalitet. Lad være med at vælge en eller anden fritidsforhandler, der sidder og roder noget sammen i en eller anden kælder. Det er sgu for dumt, for det er dit eget helbred det går udover, hvis de får en dårlig kvalitet. Der kan du læse meget mere, om de ting du skal være opmærksomme på. Læs den inden du køber, så er du sikker på, at du ikke kommer til at lave et fejl køb.