Dumt at låne når man er i RKI

Lån og RKI
Pas på lån med “RKI ingen hindring”. Der er mange folk i pressede situationer, som søger på lån og gerne opsøger den type lån, som reklamerer med “RKI ingen hindring”. Det skal man være påpasselig med.Prisen på den type lån er nemlig tårnhøj ifølge Broker-laan.dk. Broker-laan.dk er et lånesite, der omhandler alt om lån, gæld og økonomi. Man kan oftest ikke bebrejde udbyderen af lånet den høje pris, for det er jo et lån med høj risiko, når man skal låne til nogen, der er registreret som dårlige betalere i forvejen. Men når en udbydere af lån aktivt reklamerer med “RKI ingen hindring”, skal man altså være meget opmærksom på, at prisen bliver høj.

I den situation bør man altid overveje, om man ikke har andre alternativer. Blankolån – også kaldet Blancolån Et blankolån er et lån, der ydes på låntagerens “glatte ansigt”, som man også siger i bankverdenen. Altså uden nogen form for pant i hverken løsøre, bil eller fast ejendom.

Sammenligner man med låneformer, hvor der tages pant som f.eks. billån eller lån til huskøb, så vil blankolånet alt andet lige have en højere omkostning end lån med sikkerhed i ejendomme eller ejendele. Og det giver jo også sig selv.

Lån uden sikkerhed

Hvis bank eller hvem man nu vil låne hos, kan tage sikkerhed i noget, som har en vis værdi, så løber de en mindre risiko, end hvis de ikke har noget som helst sikkerhedsnet for deres udlån i blancolånet. Som altid har lån en risiko og en pris i form af renter og ÅOP ifølge Penge-lån.nu. Penge-lån.nu er en af markedets førende låneportaler for hurtige online lån.

Højere risici for bank/udlåner giver altså bare udslag i højere rente, højere gebyrer eller i hvert fald højere ÅOP (Årlig omkostning i procent). Lån uden sikkerhed opleves dog i praksis mange steder. F.eks. vil en meget stor andel af kassekreditter være oprettet uden sikkerhed, og det gør sig også gældende for stort set alle forbrugslån.

Men disse låntyper ligger også i den dyrere ende af skalaen, hvis man sammenligner med forskellige former for realkreditlån. Så er du låntager, er det ikke nødvendigvis farligt eller unaturligt at tage et blancolån, men du skal bare være bevidst om, at prisen bliver højere. Banklån er lån, der gives af en bank til dig. Der findes et væld af forskellige typer, afhængig af formålet.

Der findes også en lige så stor vifte af forskellige priser, dvs. renter og gebyrer, på lån, afhængig både af lånetypen og af din økonomiske situation. Som hovedregel bør man altid tænke sig grundigt om, tjekke markedet og ikke bare gå ud fra, at man altid får de bedste lån. Så rådene lyder kort: Spørg efter prisen på banklån, shop rundt efter lån og brug din sunde fornuft.

Udnyt din kassekredit

Udnyt din kassekredit bedst muligt. Hvis du er den lykkelige indehaver af en kassekredit i din bank, så har du et fleksibelt redskab til at håndtere dine lån bedst muligt. Du skal selvfølgelig som udgangspunkt sikre dig, at du ikke betaler for meget i rente på kassekreditten. Kassekreditten kan du få på Kassekredit.nu, som er en låneportal og sammenligningsportal for kassekreditter.

Det kan sikres ved vanlig forhandling og undersøgelse af markedet. Dernæst skal du vide med dig selv, at du har en vis finansiel disciplin. Ved du godt, at det er lidt svært at holde styr på pengene på en enkelt konto, så skal du nok ikke læse videre.

Saml dine penge på en og samme konto. Når du har en kassekredit, hvor du betaler renter for udnyttelse af kontoen, er der ingen grund til at have penge stående på en opsparingskonto ved siden af. Du får med garanti ikke højere rente på din opsparing end du betaler for din kassekredit.

Flyt opsparing over på kassekreditten og spar penge på renteforskellen. (Teknisk set er det rentemarginalen, du sparer) Bevilg dig selv lån fra kassekreditten Hvis der opstår et behov for et forbrugslån eller et lån til en gammel bil, kan du ofte med fordel bevilge dig selv et lån fra kassekreditten.

Det er den slags, en kassekredit er tænkt til, og netop i tilfælde som forbrugslån og lån til biler, som er for gamle til traditionelle billån, vil det ofte være en god forretning af bruge kassekreditten i stedet.

Du sparer oprettelsesgebyrer og andre gebyrer undervejs og betaler blot den aftalte rente i den tid som det tager at få betalt pengene tilbage igen. For det skal man nemlig sørge for at få gjort. Betal dit billån ned, så du ikke bare har et større træk på kassekreditten tilbage, når den gamle bil opgiver ævred. Der bør din kredit i stedet være betalt tilsvarende ned og klar til at finansiere købet af den næste bil.