CMS

CMS står for Content Management System og er den engelske forkortelse for det, vi på dansk kunne kalde Indholdshåndtering. Et CMS er et system til håndtering af filer, dokumenter, billeder m.m., som gør det nemt for eksempelvis virksomheder med mange brugere eller medarbejdere at styre deres fælles digitale indhold.

Begrebet dækker egentlig over alle former for programmer til indholdshåndtering, men bruges ofte om dem, der specifikt håndterer indhold til hjemmesider. Et CMS giver alle godkendte brugere i din virksomhed en mulighed for at redigere indholdet på jeres hjemmeside, uden at de behøver bekymre sig om at komme til at ødelægge noget i den grundlæggende struktur eller design.

Et samlet system

En af de helt store fordele ved at CMS er, at du kan ændre designet på tværs af hele din hjemmeside uden at skulle ind og ændre på hver enkelt side og uden at ændre eller miste det indhold, du allerede har liggende.

Samtidig er det muligt for hver enkelt godkendt bruger at rette eller ændre i specifikke undersider, uden at det påvirker resten af hjemmesiden. Systemet kan tilgås online fra en almindelig web-browser, hvilket også gør det muligt for dine medarbejdere at tilføje nyt eller lave forbedringer i det gamle lige meget hvor i verden, de befinder sig – bare de har adgang til internettet.

Brugervenligt og nemt

Et godt CMS betyder, at brugerne ikke behøver have nogen erfaring med programmering eller særlige IT-egenskaber. Med en nem og let forståelig brugerflade kan de fleste bruge systemet uden særlige forhåndskundskaber. På grund af designet af brugerfladen vil den enkelte bruger aldrig behøve at opdage, at der faktisk er tale om programmering under overfladen.

Brugerfladen i TigerCMS, som dine medarbejdere vil komme til at arbejde med, ligner et tekstbehandlingsprogram som Word til forveksling. På den måde er det nemt og intuitivt at komme i gang med, og alle kan bidrage til jeres fælles indhold. Det er vigtigt at vedligeholde sin hjemmeside og holde den opdateret, så den fremstår professionel og gennemarbejdet for dine potentielle kunder. Derfor er det effektivt at have flere medarbejdere i din virksomhed, der samarbejder om at jeres hjemmeside altid er up to date og relevant for jeres kunder.

Introduktionen til at bruge TigerCMS klarer vi med et kort kursus, som naturligvis er gratis, og så er I godt i gang allerede.