Brug højskoletilskud til en SEO workshop

Højskoler i dag har mulighed for både at give og at modtage tilskud. Grunden til, at det overhovedet kan lade sig gøre at have en højskole kørende er, at den får et imponerende tilskud fra staten. Derudover kan højskolen og staten også finde på at give tilskud til kommende elever.

Men er finansieringen først kommet på plads til selve højskolen, og de elever, der har brug for det også har fået et højskoletilskud, er det tid til at finde ud af, hvad højskolen skal tilbyde sine elever.

Vi har et rigtigt godt forslag herunder:

SEO workshop

SEO er et uendeligt godt fag at mestre. Internettet bliver ikke foreløbigt mindre, flere og flere handler udelukkende på nettet, og derfor er der også store muligheder i at forsøge at tjene penge ved hjælp af nettet. For at tjene penge er det vitalt at mestre søgemaskinerne, og herunder kommer altså begrebet søgemaskineoptimering – forkortet SEO. Altså en SEO workshop.

Med en SEO workshop lærer eleverne at søgemaskineoptimere med de ting, dette indebærer; linkbuilding, intern søgeoptimering, teknisk optimering, landingssider og mange, mange andre discipliner. Har man først på en højskole, der har fået højskoletilskud til at lave en SEO workshop med en ekspert, fået fat i det grundlæggende SEO, mangler man aldrig noget at lave igen.

Personer, der har en vis grundviden (og især en viden udover det grundlæggende) vil for altid være særdeles eftertragtede. De vil aldrig stå bagerst i arbejdsløshedskøen. Og er højskolen interesseret i at give sine elever en oplevelse, der også hjælper dem med at finde et job ad mere konkret vej i fremtiden, er en SEO workshop en fantastisk idé.

Find den rette person

Søgemaskineoptimering er ikke nogen nem disciplin, og derfor er det aldrig nemt at finde den rette person til at afholde en SEO workshop. Vi har herunder et par guidelines til at finde denne person:

  • Personen skal have en vis erfaring. Reglerne for SEO (og kravene til at ranke højt) ændres oftere, end man lige skulle tro, og en vis klump is i maven er en god ting. At have forstået det grundlæggende mønster i forhold til de algoritmiske ændringer, Google smider ud i hovedet på brugerne fra tid til anden, er også en massiv fordel.
  • Personen skal være villig til at bruge lang tid på højskolen. Har højskolen først fået tilskuddet på plads, skal SEO workshoppen også være noget værd. SEO er ikke noget, man lærer på en enkelt dag, og at få den ansvarlige person til at rive en uge eller tre ud af kalenderen for virkeligt at lære eleverne, hvad søgemaskineoptimering er, er en absolut nødvendighed.
  • Praktisk erfaring slår alt. Teori er en ting. Praksis er en helt anden. Vælg en SEO-konsulent til SEO workshoppen, der også har praktisk erfaringen indenfor søgemaskineoptimering. Alt andet er ikke fair overfor de elever, der med et større eller mindre tilskud bruger deres tid og penge på et højskoleophold.

Søgemaskineoptimering er lidt af en kunstart, og det sætter høje krav til de personer, der skal udføre det. En SEO workshop er en oplagt mulighed for højskolen. Men vælg for guds skyld den rigtige person.