Arbejdsløs

Hvem havde troet, at jeg skulle starte det nye år med en fyreseddel! Jeg havde arbejdet hos Åge i næsten 12 år, og så fyrede han mig bare uden grund. Det er altså ikke særligt fedt at have tre små børn, to biler og et hus at betale til uden en indtægt.

Ingen dagpenge

Ikke nok med at jeg mistede mit arbejde, men for cirka 8 måneder meldte jeg mig ud af fagforeningen. Jeg nægtede simpelthen at betale knap 800 kr. til fagforening og a-kasse, for det ville alligevel aldrig få brug for…

Da jeg ikke var medlem af en fagforening, var jeg derfor ikke berettiget til dagpenge af nogen art. Vel var det naivt af mig at melde mig ud af fagforeningen efter 19 år som med medlem. Men jeg orker ikke al den bagklogskab, for sket er sket.

Kontanthjælp

Heldigvis bor vi i en velfærdsstat, så der er altid et sikkerhedsnet, der kan fange dig. I mit tilfælde hed sikkerhedsnettet kontanthjælp, som jeg skulle forsøge at forsørge min familie med.

Jeg vidste med det samme, at vi ikke kunne få det til at hænge sammen på en overførselsindkomst. Min løn som smed har altid været høj, og det var min løn, vi levede af. Conni er butiksassistent, så hendes løn kan knap betale for børnenes tøj og en smule føde.

Lån penge uden arbejde var jeg overbevist om, at det ikke kunne lade sig gøre. Jeg kendte jo til bankernes skærpede krav, fra dengang vi skulle låne penge til tilbygningen. De ville både se lønsedler, årsopgørelse, budget og have sikkerhed i boligen og bilen.

Lån penge uden indtægt

En dag kom min bror til kaffe, og han sagde, at vi sagtens kunne låne penge uden indtægt og uden lønseddel. Jamen, jeg er på kontanthjælp, svarede jeg ham. Det er ikke noget problem. Du kan sagtens låne penge på kontanthjælp, da det svarer til en fast indkomst, svarede Brian.

Vælger du et hurtig lån uden fast indtægt på nettet, kan du låne penge uden at vise lønseddel. Det er altså ikke noget problem at låne penge som ledig og uden arbejde, da du kan låne penge uden krav.

Jeg troede ikke helt på Brian, så vi gik på nettet, og skrev “lån penge uden indtægt og uden lønseddel”. Og ganske rigtigt, kom der en masse lånesider frem, som viste den ene oversigt efter den anden med lån på kontanthjælp.

Den ene låneportal, ved navn www.låne-penge.nu, skrev endda “Bedste lån på kontanthjælp”. Vi klikkede os ind på Låne-penge.nu og fandt en overskuelig oversigt og sammenligning over lån uden lønseddel og uden indtægt.